Tips για μαμάδες: DIY ενυδατικές κρέμες προσώπου με ελαιόλαδο

Δύο σπιτικές κρέμες προσώπου με αγνά υλικά για ενυδατωμένη και απαλή επιδερμίδα.

Tips για μαμάδες: DIY ενυδατικές κρέμες προσώπου με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας για αυτό και κατέχει μία σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και K και έχει ενυδατική δράση.

Αυτά του το χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμο για την επιδερμίδα, για αυτό και είναι βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά. Επιπλέον, το λάδι ελιάς αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία θρέφουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και να το διατηρούν ενυδατωμένο.

Με το ελαιόλαδο και μερικά ακόμα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπό. Δείτε παρακάτω δύο πολύ εύκολες συνταγές για σπιτικές κρέμες που μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Κρέμα με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βιταμίνη Ε
  • 30 γραμμάρια μελισσοκέρι

Βάλτε σε ένα μπολ τα παραπάνω υλικά και ζεστάνετέ τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε τα υλικά και ξαναζεστάνετε το μπολ για 30 ακόμα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για μία ακόμα φορά. Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο που κλείνει, αφήστε την για ένα βράδυ και από την άλλη μέρα, η κρέμα σας είναι έτοιμη για να τα χρησιμοποιήσετε.

Κρέμα με αγγούρι και ελαιόλαδο

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 μικρό αγγούρι χωρίς τη φλούδα
  • χυμό από ένα lime
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Βάλτε τα παραπάνω υλικά στο blender και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα με λεία υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας την κρέμα ή να την φυλάξετε σε ένα δοχείο στο ψυγείο. Η κρέμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved