Tips για μαμάδες: Τρεις τρόποι ντεμακιγιάζ με φυσικά υλικά

Αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ με αγνά υλικά για την καλύτερη δυνατή φροντίδα της επιδερμίδας.

Tips για μαμάδες: Τρεις τρόποι ντεμακιγιάζ με φυσικά υλικά

Το νούμερο ένα για την φροντίδα της επιδερμίδας, είναι το σωστό ντεμακιγιάζ. Καλές και οι κρέμες προσώπου, οι μάσκες και όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε για ενυδάτωση και περιποίηση, τίποτα όμως δεν θα έχει αποτέλεσμα εάν πρώτα δεν αφαιρέσουμε σωστά και αποτελεσματικά το μακιγιάζ.

Οι τρόποι ντεμακιγιάζ ποικίλουν. Υπάρχουν ειδικά σαπούνια, κρέμες, μαντιλάκια για διαφορετικές επιδερμίδες και ανάγκες. Ωστόσο, ως γνωστόν κάθε τι σπιτικό, είναι πάντα καλύτερο και το ίδιο ισχύει και για την περιποίηση του προσώπου μας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ με αγνά υλικά που ήδη έχετε σπίτι ή που μπορείτε να προμηθευτείτε πολύ εύκολα από φαρμακεία και καταστήματα online.

Την περίοδο της καραντίνας, μπορεί οι έξοδοι από το σπίτι να μην είναι πολλές, κάποιες όμως συνεχίζετε να πηγαίνετε στη δουλειά ή μπορεί απλά να θέλετε να βαφτείτε και μέσα στο σπίτι για να φτιάξετε τη διάθεσή σας και να ξεφύγετε από ρουτίνα του εγκλεισμού των τελευταίων μηνών.

Ντεμακιγιάζ με λάδι

Κι όμως, με λίγο λάδι μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας πολύ εύκολα, ενυδατώνοντας παράλληλα την επιδερμίδα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, όμως ο καθαρισμός με λάδι ενδείκνυται ακόμα και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες, καθώς το ίδιο το λάδι διαλύει τους λιπαρούς πόρους στο δέρμα.

Από τα πιο δημοφιλή έλαια για τον καθαρισμό προσώπου είναι το καστορέλαιο και το ελαιόλαδο, ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα έλαια ανάλογα με την επιδερμίδα σας.

Για λιπαρό δέρμα:

  • 1/3 καστορέλαιο
  • 2/3 ελαιόλαδο

Για μεικτό δέρμα:

  • 1/4 καστορέλαιο
  • 3/4 ελαιόλαδο

Για ξηρό δέρμα:

Δοκιμάστε σκέτο ελαιόλαδο με μία πολύ μικρή ποσότητα καστορέλαιου ή ελαίου φουντουκιού.

Τι πρέπει να κάνετε:

Χρησιμοποιήστε το λάδι που φτιάξατε για να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας για ένα με δύο λεπτά. Μουλιάστε ένα καθαρό πανί σε ζεστό νερό και στραγγίξτε το καλά. Τοποθετήστε το πάνω σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σας και αφήστε το για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την καθαρή πλευρά του πανιού για να καθαρίσετε το λάδι από το πρόσωπό σας και πλυθείτε με άφθονο νερό.

Ντεμακιάζ με αλόη

Η αλόη είναι ένα θαυματουργό φυτό με πολλά οφέλη για την επιδερμίδα. Πώς θα χρησιμοποιήσετε την αλόη για την αφαίρεση του μακιγιάζ;

  • Σε ένα μικρό δοχείο βάλτε ίση ποσότητα τζελ αλόης και μελιού
  • Προσθέστε 2 κ.σ. ελαίου της επιλογής σας
  • Ανακατέψτε καλά είτε με το χέρι είτε με multi
  • Χρησιμοποιήστε μία μικρή κουταλιά για το ντεμακιγιάζ σας κάνοντας μασάζ στο δέρμα
  • Αφήστε το για δύο λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Ντεμακιγιάζ με μέλι

Το μέλι έχει την ικανότητα να θεραπεύει, να ανανεώνει και να ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τους ρύπους και κάνει το δέρμα πιο απαλό και νεανικό.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας σε κυκλική κίνηση
  • Αφήστε το μέλι να δράσει για πέντε με δέκα λεπτά
  • Αφαιρέστε το μέλι από το πρόσωπό σας με μία πετσέτα που θα έχετε μουλιάσει σε ζεστό νερό.

Πηγή: wellnessmama.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved