Tips για μαμάδες: Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα με φυσικούς τρόπους

Με ποιους τρόπους θα απαλλαγείτε από την πιτυρίδα.

Tips για μαμάδες: Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα με φυσικούς τρόπους

Η πιτυρίδα είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να οφείλεται σε ξηροδερμία ή σε δερματική πάθηση, γνωστή ως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτές τις λευκές ενοχλητικές ...νιφάδες.

Μηλόξιδο

Το μηλόξιδο είναι από τις καλύτερες θεραπείες για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας.\Σε ένα μπολ προσθέστε ισόποση δόση μηλόξιδου και νερού, και απλώστε το υγρό στοτριχωτό της κεφαλής. Κάντε απαλό μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε κάνοντας απαλό μασάζ.

Συμβουλή: Μη χρησιμοποιείτε το μηλόξιδο δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Λάδι καρύδας με λεμόνι

Το λάδι καρύδας τρέφει τα μαλλιά και όταν αναμιγνύεται με λίγο λεμόνι είναι αποτελεσματικό κατά της πιτυρίδας. Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας και ανακατέψτε το με ίση ποσότητα χυμού λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 20 λεπτά. Λούστε τα μαλλιά σας με ένα ελαφρύ σαμπουάν.

Συμβουλή: Τα άτομα με ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής πρέπει να προσέχουν τη χρήση χυμού λεμονιού, καθώς μπορεί να νιώσουν φαγούρα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι αποτελεσματικό ακόμα και για την πιτυρίδα. Πάρτε ένα μπολ γεμάτο γιαούρτι και απλώστε το στα μαλλιά σας. Αφήστε το να στεγνώσει για μια ώρα και στη συνέχεια λουστείτε με απαλό σαμπουάν. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές την εβδομάδα και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας, επομένως η χρήση του για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας είναι μια καλή λύση.

Ετοιμάστε μια μεγάλη κούπα πράσινο τσάι και αφήστε το για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved