Tips για μαμάδες: Σπιτική κρέμα προσώπου για σύσφιξη επιδερμίδας

Φτιάξτε τη δική σας αντιρυτιδική κρέμα προσώπου στο σπίτι.

Tips για μαμάδες: Σπιτική κρέμα προσώπου για σύσφιξη επιδερμίδας

Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του και στην επιδερμίδα. Σταδιακά το δέρμα γίνεται πιο χαλαρό και ολοένα και περισσότερες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι κρέμες ημέρας, νυκτός, ενυδατικές κτλ, γίνονται ο καλύτερος σύμμαχός μας και μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη σφριγηλότατα της επιδερμίδας μας. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές κρέμες, κατάλληλες για κάθε περίπτωση και δέρμα. Εάν ωστόσο είστε λάτρεις των σπιτικών καλλυντικών και σας αρέσει να φτιάχνετε μόνες σας τις κρέμες και τα καλλυντικά που χρησιμοποιήστε στο πρόσωπο και το σώμα σας, μπορείτε μόνες σας να φτιάξετε και τη δική σας αντιρυτιδική κρέμα.

Υπάρχουν πολλές φυσικές πρώτες ύλες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν και τα βασικά υλικά σας για να φτιάξετε τη δική σε κρέμα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο
  • 2 κ.σ. έλαιο καρύδας
  • 1/2 κ.γ. έλαιο βιταμίνης Ε
  • 1 κ.γ. βούτυρο καριτέ
  • λίγες σταγόνες με αιθέρια έλαια της επιλογής σας
  • 1 κ.σ. μελισσοκέρι

Τα οφέλη των παραπάνω συστατικών για την επιδερμίδα:
Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε αμινοξέα και βιταμίνες A, B, D και E τα οποία βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρήσει την ελαστικότητά της. Το έλαιο καρύδας έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων και κάνει το δέρμα λείο και απαλό. Η βιταμίνη E, ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ το βούτυρο καριτέ περιέχει βιταμίνες A, E και F που συμβάλλου στη σύσφιξη της επιδερμίδας.

Για να φτιάξετε την κρέμα αρκεί να ανακατέψετε τα παραπάνω υλικά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία κρέμα με λεία υφή. Αφού την φτιάξετε, αποθηκεύστε την σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο.

Πηγή: metroeve.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved