Tips για μαμάδες: Σπιτική κρέμα νυκτός με ελαιόλαδο

Κατάλληλη και για λιπαρές επιδερμίδες.

Tips για μαμάδες: Σπιτική κρέμα νυκτός με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εξίσου ωφέλιμο θεωρείται για την επιδερμίδα και τα μαλλιά, για αυτό και χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κοσμετολογία.

Το λάδι ελιάς αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία θρέφουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και να το διατηρούν ενυδατωμένο. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές κρέμες προσώπου με βάση το ελαιόλαδο, γιατί όμως να μην φτιάξετε τη δική σας; Ως γνωστόν, κάθε τι σπιτικό είναι πάντα καλύτερο και για τη δική σας μάσκα προσώπου μπορείτε να επιλέξετε τα αγνά υλικά που επιθυμείτε.

Για τη σπιτική κρέμα που σας προτείνουμε σήμερα, θα χρειαστείτε υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας, εκτός από το μελισσοκέρι το οποίο μπορείτε να αγοράσετε online. Η συγκεκριμένα κρέμα προσώπου είναι κατάλληλη για μεικτές, αλλά και λιπαρές επιδερμίδες. Εφαρμόστε την σε όλη την επιφάνεια του προσώπου πριν κοιμηθείτε, και διατηρήστε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη όλο τον χειμώνα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/4 του φλιτζανιού ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 3 κ.σ. μελισσοκέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Δείτε πώς θα φτιάξετε την κρέμα προσώπου με το ελαιόλαδο στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved