Tips για μαμάδες: Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μήλο

Τέσσερα σημαντικά οφέλη του μήλου στην επιδερμίδα σας.

Tips για μαμάδες: Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μήλο

Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος, ενισχύουν την ανοσία, εξουδετερώνουν το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Τα μήλα όμως έχουν και πολλά οφέλη για την επιδερμίδα, τόσο καταναλώνοντάς τα όσο και χρησιμοποιώντας τα ως μάσκα.

Βελτιώνει την επιδερμίδα

Η κατανάλωση μήλων βοηθά την επιδερμίδα να είναι λαμπερή και φωτεινή. Τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων λειτουργούν αποτελεσματικά μετριάζοντας την υπερβολική λιπαρότητα και χαρίζοντας λάμψη. Απλώστε φέτες μήλου στο πρόσωπό σας σχεδόν καθημερινά και αφήστε τις να δράσουν μερικά λεπτά.

Ενυδατώνει το δέρμα

Η περιεκτικότητα σε νερό στα μήλα είναι πολύ υψηλή, οπότε ακόμη και η κατανάλωση ενός μήλου βοηθά στην ενυδάτωση. Τα μήλα όχι μόνο ενυδατώνουν αλλά και καθαρίζουν το δέρμα. Καλύψτε το πρόσωπό σας με φέτες μήλου και αφήστε τις μέχρι να στεγνώσουν , τουλάχιστον 15 έως 20 λεπτά. Η βιταμίνη Ε στο μήλο θα διατηρήσει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

milo

Αντιμετωπίζει την ακμή

Τα μήλα είναι επίσης ευεργετικά για το δέρμα και βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και των κηλίδων. Χρησιμοποιείστε πουρέ μήλου με κρέμα γάλακτος ή ένα κουτάλι γάλα. Απλώστε την πάστα στο πρόσωπο και αφήστε την να δράσει για μερικά λεπτά.Για καλύτερα αποτελέσματα, ψύξτε τη φέτα μήλου πριν την τρίψετε.

Μειώνει τους μαύρους κύκλους

Για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο και να μειώσετε τους μαύρους κύκλους, απλώς τοποθετήστε τις φέτες μήλου κάτω από τα μάτια σας για τουλάχιστον 20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μήλο με τριμμένη πατάτα για πρήξιμο των ματιών. Ξεφλουδίστε και τρίψτε μια μικρή πατάτα και ανακατέψτε την με δύο κουταλιές πολτό μήλου. Εφαρμόστε το μίγμα στις πρησμένες περιοχές και αφήστε το για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό ή κρύο νερό.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved