Μυστικά ομορφιάς για μαμάδες: Μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού

Σφίγγει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Μυστικά ομορφιάς για μαμάδες: Μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα η μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού είναι ιδανική. Τα ασπράδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο και πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος.

Τα αυγά περιέχουν κολλαγόνο στη μεμβράνη, η οποία βρίσκεται και στο εσωτερικό του κελύφους. Όταν διαχωρίζεται ο κρόκος από το ασπράδι αυτή η μεμβράνη, μεταφέρεται μαζί. Σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη στο ασπράδι του αυγού, έχετε ένα μοναδικό συστατικό για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας.

Η μάσκα που σας προτείνουμε περιέχει επίσης αμυγδαλέλαιο για ενυδάτωση, καθώς και βρώμη που είναι από τα καλύτερα φυσικά ενυδατικά ενώ βοηθά και στην απολέπιση.

Υλικά για τη μάσκα αυγού

  • Ασπράδι αυγού : ένα
  • Λάδι καρύδας : 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Βρώμη : μία κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Χτυπήστε το ασπράδι με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μαρέγκα. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό λάδι καρύδας και ανακατέψτε το μαζί με το ασπράδι. Τέλος, αναμείξτε και τη βρώμης ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα. Απλώστε τη μάσκα με τα δάχτυλά σας ή με ένα καθαρό πινέλο.
Φροντίστε να φοράτε μια πετσέτα στους ώμους σας ή ένα παλιό μπλουζάκι για να μη γεμίσετε. Αφήστε τη μάσκα για 15 έως 25 λεπτά ή μέχρι να αισθανθείτε ότι το ασπράδι αρχίζει να στεγνώνει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved