Μην πιστεύετε όλα όσα σας δείχνουν για το τέλειο κορμί στα social (pics)

Μην πιστεύετε όλα όσα σας δείχνουν στο Instagram. 

Μην πιστεύετε όλα όσα σας δείχνουν για το τέλειο κορμί στα social (pics)

Η Danae Mercer δημοσιογράφος στο CNN, Times, Guardian μετά το πρόβλημα υγείας που πέρασε (διατροφική διαταραχή) αποφάσισε να μάθει στις απανταχού γυναίκες πώς να αγαπούν το σώμα τους -όπως και αν είναι- πώς να λατρεύουν κάθε ραγάδα τους, και πώς να μην πιστεύουν όλες αυτές τις «πριν και μετά» φωτογραφίες.

Είναι μια Instagram influencer με διαφορετική αποστολή

Δεν δείχνει στο Instagram την τέλεια πλευρά του εαυτού της, αλλά την ατέλεια.


https://www.instagram.com/p/CEbzq-Apxi8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στον λογαριασμό της θα δει κανείς «πριν και μετά» φωτογραφίες της, δείχνοντας πώς πραγματικά μοιάζει κάποιος όταν ποζάρει σωστά για το Instagram και πώς είναι στην πραγματικότητα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις και οι δύο πόζες στις φωτογραφίες της έχουν ληφθεί με μερικά λεπτά διαφορά.

«Για μια σωστή πόζα στο Instagram, ξέρετε αυτή την πόζα που σε θέλει τέλεια, συνήθως τραβώ τα χέρια μου πίσω, ρουφάω την κοιλιά μου, τραβάω προς τα πάνω τον ποπό μου και κατά 99% πετυχαίνω την τέλεια και πιο κολακευτική μου φωτογραφία! Τα πόδια μου όταν σηκώνομαι στις μύτες δείχνουν πιο λεία και μακριά!», ανέφερε η ίδια πριν μερικές ημέρες σε συνέντευξη που έδωσε στο Good Morning America. «Αν φωτογραφηθώ στο ηλιοβασίλεμα ή στην ανατολή του ήλιου ή σε μια σκιά, η κυτταρίτιδά μου "εξαφανίζεται" ή γίνεται περισσότερο κολακευτική!».

«Για μια πόζα χωρίς καθόλου στήσιμο, δεν θα κάνω τίποτε απολύτως. Απλά θα σταθώ όσο πιο φυσικά γίνεται και θα αφήσω τον εαυτό μου να νιώσει άνετα σε όποιο φως και αν στέκομαι!».

Η Mercer, που ζει στο Dubai, εξαιτίας της δουλειάς της, ξέρει σχεδόν όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι instagram influencers καλά.


https://www.instagram.com/p/CEHN-5jJDmA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Υπάρχουν συγκεκριμένες πόζες για τον δικό μου σωματότυπο που μπορούν να με "μεταμορφώσουν" στον φακό!».

Οι διατροφικές διαταραχές στη ζωή της

Η Mercer έχει μιλήσει ανοιχτά στους ακολούθους της για την νευρική ανορεξία και πόσο καιρό της πήρε για να ανακάμψει.

Η νευρική ανορεξία είναι μια ψυχολογική διαταραχή που εστιάζεται στην Πρόσληψη Τροφής και που προκαλεί στους ανθρώπους μια βασανιστική ενασχόληση με το βάρος τους και τα τρόφιμα που καταναλώνουν, είναι δε πιο συχνή στα κορίτσια και τις γυναίκες. Τα άτομα με νευρική ανορεξία προσπαθούν να διατηρήσουν ένα βάρος που είναι πολύ κάτω από το φυσιολογικό για την ηλικία και το ύψος τους και τελικώς μπορεί να λιμοκτονούν ή να ασκούνται υπερβολικά.


https://www.instagram.com/p/CBS9_NDJ3P0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πριν δύο χρόνια άρχισε να μιλά ανοιχτά για τον τρόπο που βλέπει το σώμα της, πώς κατάφερε να αγαπήσει κάθε της ατέλεια, πώς η κυτταρίτιδα έγινε η καλύτερή της φίλη.

Πλέον έχει περίπου δύο εκατομμύρια followers και αυτό που την έκανε αγαπητή ήταν η πραγματικότητα που έδειχνε στις άλλες γυναίκες.

«Ξαφνικά εμφανίστηκε μια κοινότητα γυναικών που μου έγραφαν, "Έτσι είμαι και εγώ", "Με έκανες να δω τον εαυτό μου όπως είναι", "Τώρα ξέρω ότι δεν είμαι μόνη", και άλλα τέτοια σχόλια».

Η Danae, θέλει να δουν όλα τα νεαρά κορίτσια και όλες οι έφηβες ότι δεν υπάρχει η τέλεια γυναίκα. Δεν πρέπει να ντρέπονται για το σώμα τους, πρέπει να το αγαπούν και να το φροντίζουν.

«Νομίζω ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες, τα κορίτσια και τα αγόρια μαθαίνοντάς τους ότι πολλά από αυτά που βλέπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επιμελημένα, φιλτραρισμένα, με σωστή και μελετημένη πόζα και τραβηγμένη τις περισσότερες φορές από επαγγελματία φωτογράφο! Αν μπορέσουμε να διδάξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι όλα αυτά είναι ψεύτικα, ίσως φτάσουμε σε ένα σημείο που θα όταν θα βλέπουμε κάτι στα περιοδικά ή τα social media να αναγνωρίζουμε ότι έχουν περάσει από photoshop και θα λέμε "Οκ, το έχω δει αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινό!».

Δείτε μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες της στη gallery παρακάτω και θα δείτε και οι ίδιες πώς το τέλειο και σωστά στημένο κορμί της είναι στην πραγματικότητα. Σίγουρα θα ταυτιστείτε μαζί της και θα αναγνωρίσετε στο κορμί της (αυτό που ποζάρει χαλαρά) το δικό σας κορμί. Αυτό το τέλειο κορμί που έχετε με τις ραγάδες, την κυτταρίτιδα και τα λακάκια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved