Πώς θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να επιβιώσουν από το αλάτι και τον ήλιο

Για να δείχνουν κάθε μέρα υγιή, λαμπερά και όμορφα

Πώς θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να επιβιώσουν από το αλάτι και τον ήλιο

Αντηλιακό για το σώμα, λοσιόν για μετά τον ήλιο, ενυδατικές κρέμες, ξηρά λάδακια περιποίησης, πίλινγκ για βαθιά απολέπιση, τονωτικά σπρέι σώματος και τζελ κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το φετινό, πιθανότατα έχεις φροντίσει να προμηθευτείς με τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης σώματος. Διότι γνωρίζεις πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η επιδερμίδα σου χρειάζεται επιπλέον περιποίηση, λόγω της συχνής έκθεσής σου στον ήλιο και φυσικά, στο θαλασσινό αλάτι.

Αλήθεια όμως, πόσο έχεις μεριμνήσει για τα μαλλιά σου; Ο ήλιος και το αλάτι επηρεάζουν και την υγεία των μαλλιών σου. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για τη φροντίδα τους, ούτως ώστε να μην παραπονιέσαι στις διακοπές για τα ξηρά, θαμπά, ατίθασα μαλλιά σου τα οποία… φριζάρουν ανεξέλεγκτα. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις πώς θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να «επιβιώσουν» από το αλάτι και τον ήλιο αυτό το καλοκαίρι.

Δοκίμασε να κάνεις την αρχή από το τριχωτό της κεφαλής

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά εκτός από το δέρμα σου, η απολέπιση ωφελεί και τα μαλλιά σου. Απολεπίζοντας το τριχωτό της κεφαλής σου μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα ενισχύεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου. Για να κάνεις απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, μπορείς να προμηθευτείς με μία βούρτσα ιόντων ή να δημιουργήσεις το δικό σου, σπιτικό πίλινγκ για το κεφάλι. Για να το ετοιμάσεις, θα χρειαστείς να αναμείξεις δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας βρώμη, δύο κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σου conditioner -ή από ένα λαδάκι για τα μαλλιά- και στη συνέχεια, να κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής.

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved