Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: H οικογένεια μέσα από τα μάτια των παιδιών (pics)

Παιδιά ζωγραφίζουν την οικογένειά τους - Δείτε τις δημιουργίες τους

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: H οικογένεια μέσα από τα μάτια των παιδιών (pics)

Κάθε χρόνο, η 15η Μαΐου είναι αφιερωμένη στο θεσμό της οικογένειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και από τότε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γιορτάζουμε την οικογένεια, το σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας και τη σπουδαιότητά της ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Η οικογένεια είναι το πρώτο κοινωνικό περιβάλλον που μαθαίνουμε. Σε αυτό το περιβάλλον διαμορφώνεται ο χαρακτήρας μας και παίρνουμε τα πρώτα εφόδια για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, ακόμα και οι θείοι και τα ξαδέρφια, είναι οι άνθρωποι μας, τα στηρίγματά μας, αυτοί που ξέρουμε ότι ό,τι και να γίνει θα είναι για πάντα δίπλα μας. Το δέσιμο με αυτά τα άτομα είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικό και ξεκινάει από την βρεφική ακόμα ηλικία.

Πώς όμως βλέπουν τα παιδιά την οικογένεια;
Από τις πρώτες ζωγραφιές των παιδιών είναι αυτές που σχεδιάζουν στο χαρτί τη μαμά, τον μπαμπά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οι ζωγραφιές αυτές, δεν είναι απλώς ζωγραφιές. Αυτές οι δημιουργίες αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της οικογένειας στη ζωή ενός παιδιού. Οι γονείς και τα αδέρφια είναι τα πρόσωπα που κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν ασφάλεια,τα εμπνέουν και οι στιγμές μαζί τους είναι από τις πρώτες εικόνες που αποτυπώνονται στο μυαλό τους.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις δημιουργίες παιδιών που μας δείχνουν την οικογένειά τους μέσα από τα δικά τους μάτια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved