#Μένουμε_σπίτι: Πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αυτές τις δύσκολες μέρες;

Καμία δυσκολία δεν είναι παντοτινή και ποτέ δεν πρέπει να απελπιζόμαστε.

Χρύσα Παπακυργιάκη
#Μένουμε_σπίτι: Πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αυτές τις δύσκολες μέρες;

Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε διαβάσει εκατοντάδες ανάλογα άρθρα που πια έχουν καταντήσει τετριμμένα και πεζά.

Η περίοδος αυτή είναι αρκετά δύσκολη, όμως καμία δυσκολία δεν είναι παντοτινή και ποτέ δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Ας σκεφτούμε, λοιπόν, κι άλλους δημιουργικούς τρόπους να περάσουμε τον πολύτιμο χρόνο μέσα στο σπίτι, ένας χρόνος που κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους και ένας χρόνος που κάποιοι άλλοι δεν θέλησαν ποτέ… αλλά να που ήρθε!

Συνηθίζω να λέω ότι όσοι έχουν έναν γερό και λειτουργικό γάμο, είναι οι τυχεροί της ιστορίας, καθώς όσοι ζουν σε προβληματικούς γάμους και είναι περιορισμένοι μέσα στο σπίτι θα βιώνουν μια μεγαλύτερη δυσκολία σίγουρα… και αυτό είναι ευκαιρία να το δουν!

Ναι… να δουν την αλήθεια, την άσχημη αλήθεια που πονάει και ενοχλεί και μέσα από χίλιες δύο εξωτερικές δουλειές και ερεθίσματα, δεν είχαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν.

Είναι η ευκαιρία να βελτιωθούμε, να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να δούμε με όλη του την ασχήμια αυτό που μας ενοχλεί, που αν όλα γύρω μας σωπάσουν αυτό θα είναι εκεί και θα μας κοιτά, και να το αλλάξουμε. Ίσως είναι μια σχέση, ο γάμος, η δουλειά μας, μια τοξική φιλία, μια προσωπική δυσκολία που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, μια άσχημη δική μας στάση ζωής…

Πάντως είναι η ευκαιρία να βγάλουμε τα γυαλιά και να το δούμε αληθινά όπως είναι.

Η δική μου συμβουλή είναι να μη φοβάσαι. Όχι τα μικρόβια και τον κορονοϊό. Εκεί θέλει ψυχραιμία και μια στοιχειώδη πρόληψη, αλλά μη φοβάσαι να πάρεις φόρα και να γκρεμίσεις ότι σε ενοχλεί. Το μόνο σίγουρο είναι το απρόβλεπτο και το ρευστό της ζωής.

Είδες πόσο εύκολα όλα αλλάζουν;

Είδες που έχασες την εξωτερική σου σταθερότητα;

Είδες που δεν κάνεις σχέδια για το αύριο γιατί δεν ξέρεις τί μέλλει γενέσθαι;

Είδες που παρόλα αυτά είσαι εδώ γερός και δυνατός;

Το ανθρώπινο είδος είναι τρομερά ευπροσάρμοστο. Άλλαξε το ενοχλητικό μέσα από τη ζωή σου και κάνε σχέδια για το μέλλον σου με θετική ματιά. Τί μάθημα παίρνεις από όλη αυτή τη κρίση; Τί μπορείς να διδαχτείς από όλο αυτό;

Σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Κάνε κάθε βρἀδυ μια σκέψη που θα σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί που θέλεις. Κράτα σημειώσεις για να μην τις ξεχάσεις μόλις παρέλθει όλο αυτό (γιατί σίγουρα θα παρέλθει) και πριν γυρίσεις στη γνώριμη καθημερινότητά σου ρίξε μια ματιά σε εκείνες τις στιγμές που ήσουν παρέα με τον εαυτό σου και αναλογιζόσουν τη ζωή σου.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxislogos.blogspot.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved