Μέχρι πότε μπορείτε να κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό σας;

Το μωρό θα έπρεπε να κοιμάται στο δικό σας δωμάτιο ή το δικό του;

Μέχρι πότε μπορείτε να κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό σας;

Οι γονείς και τα μωρά για πολλά χρόνια συνήθιζαν να κοιμούνται μαζί για λόγους προστασίας και ζεστασιάς.

Ωστόσο, στις αρχές του 20ού αιώνα, οι ειδικοί άρχισαν να συμβουλεύουν τους γονείς να βάζουν τα παιδιά να κοιμούνται σε δικά τους δωμάτια για να μη γίνονται κακομαθημένα.

Ετσι, οι γονείς άρχισαν να κοιμίζουν τα μωρά τους μέσα σε κούνιες στα δικά τους δωμάτια.

Σήμερα, αρκετοί είναι οι γονείς που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ύπνος είναι η κατάλληλη στιγμή για να διδαχτούν τα παιδιά την ιδιωτικότητα και την αυτάρκεια.

«Ωστόσο, μετά από εννέα ολόκληρους μήνες , είναι πολύ μεγάλη αλλαγή να βάλετε το μωρό σε ένα άλλο δωμάτιο. Επίσης, το να κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο διευκολύνει το γεύμα και την αλλαγή της πάνας στις δύο τα ξημερώματα . Επιπλέον , το κοινό δωμάτιο είναι ασφαλέστερο.Τους πρώτους μήνες ,το να έχετε το μωρό σας δίπλα στο κρεβάτι σας μειώνει τον κίνδυνο για ΣΑΒΘ». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Harvey Carp, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του UCLA στο βιβλίο του «Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο», εκδόσεις διόπτρα.

Μεταφορά στο δωμάτιό του

Όπως επισημαίνει, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ότι το μωρό σας θα συνηθίσει να κοιμάται στο δωμάτιό σας. Δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να το μεταφέρετε στο δικό του δωμάτιο αν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για τον ύπνο μέσα στη μέρα όταν γίνει πέντε μηνών και και για τον ύπνο τη νύχτα όταν γίνει έξι μηνών.

Μετά από αυτό, μπορείτε βέβαια να το πάτε στο δωμάτιό του όποτε θέλετε, αλλά όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το μωρό σας να προσαρμοστεί στην αλλαγή.

Οι περισσότερες μητέρες διαπιστώνουν ότι κοιμούνται καλύτερα όταν ξέρουν ότι το μωρό τους είναι δίπλα τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved