7 διαφορετικοί τύποι παππούδων - Ποιος είναι ο μπαμπάς σας ή ο πεθερός σας; (quiz)

Ποιος παππούς είναι ο δικός σας;

7 διαφορετικοί τύποι παππούδων - Ποιος είναι ο μπαμπάς σας ή ο πεθερός σας; (quiz)

Τα σημερινά παιδιά περνούν αρκετό καιρό με τους παππούδες τους - ειδικά όταν δεν πηγαίνουν ακόμη σχολείο και η μαμά εργάζεται.

Οι αγαπημένοι μας παππούδες που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να είναι ευτυχισμένα και ικανοποιημένα τα εγγόνια τους, έχουν τους δικούς τους κανόνες κάνοντάς τους να ξεχωρίζουν ο ένας από τον άλλο. Δεν είναι όλοι οι παππούδες ίδιοι.

Η lana Hallowes, δημοσίευσε σε άρθρο που έγραψε για το babyology.com.au τους τύπους παππούδων που υπάρχουν εκεί έξω.

Αλήθεια, μήπως μέσα σε αυτούς τους τύπους αναγνωρίζετε τον μπαμπά σας ή τον πεθερό σας;

1. Ο «αστείος» παππούς

Αυτός ο τύπος παππού έχει ΠΟΛΥ πλάκα. Τα εγγόνια του τον έχουν κάνει θυμηθεί το μικρό αγόρι που κρυβόταν μέσα του για πολλά χρόνια και για να είμαστε ειλικρινείς... ποτέ δεν μεγάλωσε στην πραγματικότητα. Από τη στιγμή που θα βρεθεί με τα εγγόνια του, θα γίνει ένα με αυτά... και εκείνα θα έχουν τον καλύτερο σύντροφο στο παιχνίδι τους.

2. Ο «πολυλογάς» παππούς

Αυτός ο παππούς ΛΑΤΡΕΥΕΙ να μιλά και να λέει ιστορίες για τη ζωή του και για το πώς περνούσε εκείνος τον χρόνο του όταν ήταν παιδί. Ενδιαφέρεται πολύ για τα εγγόνια του, αλλά τείνει να γίνεται βαρετός με τις τόσες ιστορίες που λέει. Μιλάει περισσότερο απ' ό,τι παίζει... αλλά τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν θα θέλουν να περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μαζί του.

3. Ο «ενοχικός» παππούς

Αυτός εδώ ο τύπος παππού ίσως να νιώθει ότι δεν ήταν αρκετά παρόν στη ζωή των παιδιών του, όταν εκείνα ήταν μικρά. Δεν άλλαξε ποτέ πάνες, δεν πήγαινε στο πάρκο με τα παιδιά και δεν πήγαινε στις γιορτές του σχολείου επειδή έπρεπε να δουλέψει. Τώρα ψάχνει τρόπους να επανορθώσει και να γεμίσει το κενό, κρατώντας τα εγγόνια του το βράδυ, πηγαίνοντάς τα στις δραστηριότητές τους και κάνοντας όλα εκείνα που θα ήθελε να κάνει στα δικά του παιδιά και δεν... πρόλαβε.

typoi pappoudon 1

4. Ο «αδιάφορος» παππούς

Υπάρχει και αυτός ο τύπος παππού. Δεν ασχολείται καθόλου με τα παιδιά. Πιστεύει ότι αυτό είναι ρόλος της γυναίκες. Μπορεί να είναι λίγο σεξιστής, λίγο ρατσιστής και γι' αυτό δεν σας αρέσει να περνά και πολύ χρόνο το παιδί σας μαζί του.

Δεν έχει αλλάξει ούτε μια πάνα στη ζωή του και δεν θα το έκανε ούτε και τώρα. Είναι και δεν είναι παρόν. Τα παιδιά λατρεύουν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη και εκείνος τα αγαπάει πολύ, ακόμη και αν δεν τους το δείχνει όπως κάποιοι άλλοι παππούδες. Θα χαμογελάσει όταν τα έχει κοντά του, αλλά θα βρει την ηρεμία και την ησυχία του, όταν επιστρέψουν στο σπίτι τους.

5. Ο «μπαμπάς» παππούς

Ο παππούκας λατρεύει τα εγγόνια του τόσο πολύ που καμιά φορά ξεχνάει ότι δεν είναι ο μπαμπάς τους αλλά ο παππούς τους. Πρέπει κάποιος να του θυμίζει ότι είναι ο παππούς. Του αρέσει να περνά χρόνο με τα παιδιά και δεν αντέχει πολύ καιρό μακριά τους. Θέλει να τα βλέπει κάθε μέρα. Μάλιστα του αρέσει και η ιδέα να κάνουν όλοι μαζί διακοπές.



6. Ο «μάστορας» παππούς

Αυτός ο παππούς θέλει να μαστορεύει συνεχώς και ζητά βοήθεια από τα εγγόνια του. «Δώσ Μου το κατσαβίδι», «Πιάσε αυτή τη βίδα», «Φέρε μου το σφυρί» είναι πράγματα που λέει και τα παιδιά σπεύδουν να τον βοηθήσουν. Τους αρέσει να βρίσκονται συνέχεια από πίσω του φτιάχνοντας διάφορα πράγματα μαζί του και για να λέμε την αλήθεια... και ο παππούς το απολαμβάνει αυτό.

7. Ο παππούς «βόλτα»

Αυτός ο παππούς λατρεύει τις βόλτες εκτός σπιτιού. Θέλει να κάνει διάφορα πράγματα με τα εγγόνια του. Πηγαίνει μαζί τους σινεμά, στο πάρκο, στο λούνα παρκ, στο θέατρο και είναι ικανός μέχρι και βάρκα να ενοικιάσει για να πάνε για ψάρεμα μαζί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved