Πέντε tips για να γίνετε σωστό πρότυπο για το παιδί σας

Τέλειος γονιός, δεν υπάρχει. Όλοι κάνουμε λάθη, αδιαμφισβήτητα όμως θέλουμε το καλό του παιδιού μας και να το μεγαλώσουμε σωστά. 

Πέντε tips για να γίνετε σωστό πρότυπο για το παιδί σας

Το παιδί απορροφά ό,τι βλέπει, ακούει και βιώνει σαν σφουγγάρι και όλες αυτές οι στιγμές της καθημερινότητας που ζει στο σπίτι ήδη τα πρώτα χρόνια της ζωή τους, είναι αυτές που θα καθορίσουν τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του.

Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ότι εμείς πρώτοι είμαστε αυτοί που οφείλουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα και μέσα από τη δική μας συμπεριφορά να δείξουμε έμπρακτα στο παιδί μας τις αξίες με τις οποίες θέλουμε να μεγαλώσει.

Δείτε μερικούς τρόπους για να διδάξετε το σεβασμό, την υπομονή και την υπευθυνότητα στο παιδί σας.

• Βάλτε νερό σε όλη την οικογένεια στο τραπέζι, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή σε δημόσιους χώρους, προσφερθείτε να βοηθήσετε όποιον χρειάζεται βοήθεια. Είναι κάποια μικροπράγματα που μπορούν να διδάξουν το σεβασμό στο παιδί σας.

• Αφήστε το να λερωθεί άφοβα την ώρα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση για ένα παιδί και πρέπει να νιώθει απόλυτα ελεύθερο εκείνη την ώρα.

• Πάρτε ένα κατοικίδιο στο σπίτι και δείξτε στο παιδί σας πώς το περιποιείστε καθημερινά! Αν δε θέλετε να πάρετε κάποιο ζώο, μπορείτε να αγοράσετε ένα φυτό. Θα το φροντίζετε με την ίδια υπευθυνότητα και το παιδί σας θα αντιληφθεί ότι χάρη στη φροντίδα σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

• Αν θέλετε το παιδί σας να γυμνάζεται ή να αγαπήσει το διάβασμα, μην περιμένετε να το κάνει από μόνο του. Δώστε πρώτα εσείς το παράδειγμα και αυτό θα ακολουθήσει.

• Παίρνετε μαζί το παιδί σας στις αγορές σας και φροντίστε να του περάσετε το κατάλληλο μήνυμα για τον καταναλωτισμό. Κάντε έξυπνες αγορές και αυτό με τη σειρά του θα μάθει να διαχειρίζεται τα χρήματα σωστά από μικρή ηλικία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved