Πώς να αποφύγετε τα παιδικά ατυχήματα στο σπίτι την περίοδο των γιορτών

Οι γιορτές συνεχίζονται, τα παιδιά περνούν πολλές ώρες στο σπίτι και ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι αυξημένος αν δεν υπάρχει επιτήρηση.

Πώς να αποφύγετε τα παιδικά ατυχήματα στο σπίτι την περίοδο των γιορτών

Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ.

Μπορεί για παράδειγμα να μην έχει πλησιάσει ούτε μια φορά τις μέρες αυτές το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κοιτάζοντας από μακριά τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε ανύποπτο χρόνο δεν θα τραβήξει ένα στολίδι ή ένα κλαδί από το δέντρο. Αν δεν είναι καλά στερεωμένο ή αν δεν είναι κάποιος δίπλα του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το δέντρο θα πέσει πάνω του!

Μπορεί να ακούγεται ακραίο, όμως δεν είναι.

Για να περάσετε λοιπόν και τις υπόλοιπες γιορτές χωρίς απρόοπτα να θυμάστε:

Γιορτινές σακούλες και κορδέλες

Μαζέψτε αμέσως όποιο αμπαλάζ από δώρο υπάρχει στο πάτωμα όπως για παράδειγμα σακούλες και κορδέλες. Με τις σακούλες υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας ενώ με τις κορδέλες υπάρχει κίνδυνος πνιγμονής.

Καλώδια

Τακτοποιήστε καλά τα καλώδια από τα λαμπάκια του δέντρου έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να σκοντάψει το παιδί πάνω τους, ενώ οι πρίζες πρέπει να είναι απρόσιτες για τα παιδιά.

Τζάμια και γυάλινα τραπέζια

Θα πρέπει να αποτρέπετε τα μικρά σας να πλησιάζουν γυάλινα τραπέζια και μπαλκονόπορτες για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς.

Ποτά

Μην αφήνετε τα ποτά σε σημείο όπου τα παιδιά μπορούν να τα φτάσουν. Τοποθετήστε τα σε ένα σημείο όπου τα παιδιά δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση ώστε να αποφύγετε τις δηλητηριάσεις.

Ξηροί καρποί, καραμελάκια και καραμέλες

Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τους ξηρούς καρπούς, τις καραμέλες και τα καραμελάκια καθώς τα παιδιά μπορεί να πνιγούν. Και αυτά, όπως και τα ποτά πρέπει να τοποθετηθούν σε σημείο όπου τα παιδιά δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Μάτια κουζίνας και φούρνος

Μην αφήνετε τα μικρά παιδιά να βρίσκονται στην κουζίνα χωρίς την επίβλεψη ενήλικα. Αν υπάρχουν ζεστές εστίες όπως στα μάτια ή το φούρνο υπάρχει ο κίνδυνος εγκαυμάτων.

Δείτε τι άλλο πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τα απρόοπτα στις γιορτές, στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved