Πέντε τρόποι να περνάς κάθε μέρα περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί

Αλήθεια, πόσο ποιοτικό χρόνο περνάς κάθε μέρα με το παιδί σου; 

Πέντε τρόποι να περνάς κάθε μέρα περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί

Άραγε, είσαι σίγουρη πως κάνεις ό,τι μπορείς για να αφιερώνεις ουσιαστικό χρόνο στο μικρό σου;

Γιατί σε ρωτάμε όλα αυτά; Διότι το να έχει ένα παιδί ελεύθερο χρόνο και να τον αξιοποιεί ποιοτικά, αποτελεί ένα από τα βασικά του δικαιώματα, σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, από το 1989, όταν και θεσπίστηκε. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Με αφορμή, αυτήν την ημέρα σου δίνουμε προτάσεις για να περάσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου!

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις διότι η λίστα που ακολουθεί και την οποία ετοιμάσαμε για εσένα, θα σε εμπνεύσει και θα σου δώσει πολύτιμες ιδέες για να βρίσκεις και να έχεις κάθε μέρα στο εξής ποιοτικό χρόνο στο ΜΑΧ για το Παιδί!

1. Βόλτα σε μια πράσινη «όαση» ή ένα μουσείο

Μπορεί να βρισκόμαστε μια «ανάσα» πριν τον χειμώνα όμως, στην Ελλάδα ο ήλιος λάμπει σχεδόν κάθε μέρα. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να εντάξετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της οικογένειάς σας, μία εξόρμηση σε ένα από τα όμορφα πάρκα της πόλης σας! Ακόμη και στην Αθήνα υπάρχουν πολλές πράσινες «οάσεις», τις οποίες αξίζει να ανακαλύψετε μαζί: Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης και τον Εθνικό Κήπο. Μία ακόμη εξαιρετική ιδέα, που θα σας βοηθήσει να περάσετε ποιοτικό χρόνο εκτός σπιτιού με το παιδί είναι το να επισκεφτείτε μαζί ένα μουσείο. Πολλά είναι τα μουσεία που οργανώνουν συχνά εκδηλώσεις για οικογένειες και παιδιά οπότε, καλό είναι να «τσεκάρετε» κάθε εβδομάδα τα προγράμματά τους!

max gia to paidi 1

2. Δημιουργήστε τον δικό σας κήπο στο σπίτι

Άλλη μια εξαιρετική ιδέα για να περνάς περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί, είναι η ενασχόληση με την κηπουρική! Ζήτησε από το παιδί να σε βοηθήσει να μετατρέψεις το μπαλκόνι του σπιτιού σε έναν μικρό, πράσινο παράδεισο. Προμηθεύσου με σπόρους, κεραμικά γλαστράκια και χώμα και φύτεψε μαζί με το μικρό σου. Θα γελάσετε και θα έρθετε πιο κοντά, ενώ η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να μιλήσεις στο παιδί για το σημαντικό θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος! Μάλιστα, για να διασκεδάσει το παιδί ακόμη πιο πολύ και να βγάλει στην επιφάνεια τη δημιουργική του πλευρά, μπορείς να του ζητήσεις να ζωγραφίσει τα γλαστράκια!

max gia to paidi 2

3. Διαβάστε μαζί βιβλία που εξάπτουν τη φαντασία

Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι -και θα είναι- μια κλασική αλλά υπέροχη δραστηριότητα με το παιδί που μπορεί να φέρει κοντά κάθε οικογένεια. Ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκεται το παιδί, ετοίμασε μια λίστα με βιβλία τα οποία αξίζει να διαβάσει! Είτε επιλέξεις ένα παραμύθι είτε ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, είτε κάποιο από τα βιβλία για τα δικαιώματα των παιδιών, σίγουρα θα χαρεί να το ξεφυλλίσει μαζί σου. Κυρίως όμως, θα αισθανθεί υπέροχα γνωρίζοντας πως είσαι δίπλα του για να του λύσεις κάθε του απορία! Βρες το βιβλίο που πιστεύεις ότι θα ενδιαφέρει το παιδάκι σου και ενέταξε στο εβδομαδιαίο οικογενειακό πρόγραμμα την ώρα του βιβλίου.

Και επειδή η Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού μας ενέπνευσε για να μοιραστούμε μαζί σου αυτά τα tips, σίγουρα είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως με αφορμή τη σημαντική αυτή ημέρα, τα φυσικά καταστήματα Max Stores θα προσφέρουν το 10% των εσόδων τους από τις αγορές παιχνιδιών, ειδών παιδικής ζωγραφικής και παιδικών βιβλίων, που θα γίνουν στις 20 Νοεμβρίου στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για την ενίσχυση του έργου τους!

max gia to paidi 3

Μαζί για το Παιδί

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται, από το 1996, για την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Η Ένωση και τα μέλη της προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως εκ των οποίων στα 10.000 σε συστηματική βάση.

4. Ετοιμάστε μαζί νόστιμα ροφήματα ή γλυκά

Αν ο ελεύθερός σου χρόνος σε καθημερινό επίπεδο είναι περιορισμένος, αλλά θέλεις να υιοθετήσεις μια συνήθεια που θα σου επιτρέπει να περνάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί, τότε η κουζίνα του σπιτιού συνιστά τον ιδανικό χώρο για να πετύχεις τον στόχο σου! Έστω και 20 λεπτά της ώρας αρκούν για να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό και απολαυστικό ρόφημα με το παιδί, όπως μια ζεστή σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο ή ένα γλυκό! Βάλε το αγαπημένο του τραγουδάκι, ζήτησέ του να σε βοηθήσει και θα δεις πόσο θα χαρεί. Θα λατρέψει τη διαδικασία και θα περιμένει πώς και πώς για να μπει στην κουζίνα μαζί σου.

max gia to paidi 4

5. Παίξτε μαζί!

Τέλος, το παιχνίδι με το παιδί δεν συνιστά απλώς μία επιλογή που αξίζει να κάνεις, αλλά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσεις μια δυνατή και ουσιαστική σχέση με το μικρό σου. Διότι όταν το παιδί δει ότι αφιερώνεις χρόνο για να ασχοληθείς με τα αγαπημένα του παιχνίδια, θα αισθανθεί ασφάλεια, θα χαρεί δείχνοντάς σου τους αγαπημένους του ήρωες και θα αντιληφθεί πως είσαι πραγματικά εκεί για εκείνο. Και αυτή ακριβώς είναι η ουσία του να περνάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί!

max gia to paidi 5



Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις για να περάσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο ΜΑΧ για το Παιδί, μην ξεχνάς πως η Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις και εσύ το καλό για άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη και να στηρίξεις την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»! Και ό,τι κάνουμε για το καλό των παιδιών, έχει πάντα νόημα και αξία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved