Πώς να γυμναστείτε στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σας - Δείτε τι προτείνει η Ελένη Πετρουλάκη (vid)

Εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σας.

Πώς να γυμναστείτε στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σας - Δείτε τι προτείνει η Ελένη Πετρουλάκη (vid)

Οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους. Συνεπώς, είναι σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους να γυμνάζονται, να είναι καθημερινά δραστήριοι, να προσπαθούν να είναι υγιείς, έτσι ώστε να παρακινηθούν και τα ίδια να προσθέσουν κίνηση στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Επιπλέον, η συμμετοχή σε κάποια σωματική δραστηριότητα των γονέων μαζί με τα παιδιά αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο απασχόλησης και βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ τους.

Όπως εύστοχα σημειώνει η Ελένη Πετρουλάκη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, «η στάση των γονιών αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα για την συμμετοχή του παιδιού στην αθλητική δραστηριότητα. Όπως και σε άλλες συνήθειες της καθημερινότητας, έτσι και στο κομμάτι της άσκησης αρκετές φορές τα παιδιά μιας οικογένειας έχουν την ανάγκη να μιμούνται τους γονείς τους καθώς τους έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Πέρα από την οργανωμένη άσκηση οι γονείς μπορούν να παρακινούν τα παιδιά τους να αυξήσουν την φυσική τους δραστηριότητα και στο σπίτι. Εκτός λοιπόν από το κομμάτι της σωστής και ισορροπημένης διατροφής οι γονείς πρέπει να παρακινούν τα παιδιά και στην άσκηση. Ασκήσεις που μπορούν να κάνουν και τα παιδιά χωρίς επιπρόσθετο φορτίο, αλλά μόνο με το βάρος του σώματος τους για να δυναμώσουν το μυϊκό τους σύστημα.».

Δείτε τις ασκήσεις που προτείνει η γνωστή γυμνάστρια στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved