Πιο χαρούμενοι όσοι στολίζουν νωρίς για τα Χριστούγεννα

Και όμως, νέα έρευνα το επιβεβαιώνει.

Πιο χαρούμενοι όσοι στολίζουν νωρίς για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι ενάμιση μήνα μακριά, αλλά ήδη βλέπουμε τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα πρώτα φωτάκια, τις στολισμένες βιτρίνες και νιώθουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων να πλησιάζει.

Το πιθανότερο είναι ότι και εσείς ανυπομονείτε να κατεβάσετε τα χριστουγεννιάτικα από το πατάρι, αλλά σκέφτεστε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τι πειράζει όμως;

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι όσοι στολίζουν το σπίτι τους από νωρίς, είναι πιο ευτυχισμένοι, κάτι το οποίο τεκμηριώνεται και επιστημονικά.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Steve McKeown, τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που προκαλεί όμορφα συναισθήματα στους περισσότερους ανθρώπους. Στολίζοντας νωρίτερα, είναι σαν να φέρνουμε τα Χριστούγεννα νωρίτερα και να αυξάνουμε τη διάρκειά τους. Έτσι, κάνουμε και αυτά τα όμορφα συναισθήματα να διαρκέσουν περισσότερο.

Επιπλέον, τα Χριστούγεννα, ακόμα και ασυναίσθητα, πάντα θυμίζουν κάτι από την παιδική μας ηλικία όπου κυριαρχούσε η ανεμελιά και η ηρεμία. Συνεπώς, ο στολισμός δρα αγχολυτικά και συμβάλει σε μία καλύτερη διάθεση. Ας στολίσουμε λοιπόν!

Πηγή: businessinsider.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved