Φωτογραφίες από το παρελθόν που δείχνουν ότι ο θηλασμός είναι υπέροχος και φυσιολογικός (pics)

Ο θηλασμός τα παλιά χρόνια!

Φωτογραφίες από το παρελθόν που δείχνουν ότι ο θηλασμός είναι υπέροχος και φυσιολογικός (pics)

Είναι γεγονός πως δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία και αναφορές στο θηλασμό από πολιτισμούς συντροφικότητας, όπως θεωρείται ο Μινωικός, που δόξαζε τη ζωή, την ευημερία και τη συμπόνια. Οι Ινδοευρωπαίοι που ήρθαν αργότερα ρήμαξαν, έκαψαν, βίασαν και έγραψαν τη γνωστή ιστορία.

Από τα ιστορικά στοιχεία που γνωρίζουμε, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο «Θηλασμός - Μια υπέροχη εμπειρία» της Δρ Άννας Πατσούρου, φαίνεται ότι η τεχνητή διατροφή δεν ειναι σημείο των δικών μας καιρών. Η εντύπωση ότι όλες οι Ελληνίδες θήλαζαν τα παιδιά τους αποκλειστικά και σωστά ως τη δεκαετία του '50, όταν εμφανίστηκε η τεχνητή διατροφή, είναι μια ρομαντική ιδέα που απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.

Το υποκατάστατο ήταν μια παραμάνα ή κάποιο υγρό που θα κρατούσε ζωντανά τα παιδιά και θα τα μεγάλωνε.

Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, «το γάλα της ίδιας της μάνας ωφελεί, ενώ της παραμάνας βλάπτει». Οι Σπαρτιάτισσες βασίλισσες θήλαζαν τον πρωτότοκο γιο τους για να κληρονομήσει τον θρόνο. Οι πληβείες θήλαζαν τα υπόλοιπα παιδιά της βασίλισσας μαζί με τα δικά τους. Ο Πλούταρχος αναφέρει, ότι το βασιλιά της Σπάρτης Θέμιστο τον διαδέχτηκε ο δεύτερος γιος του, γιατί εκείνος θήλασε από τη μητέρα του και όχι ο πρωτότοκος, ο οποίος έχασε το δικαίωμα στο θρόνο γιατί τον θήλασε η πληβεία.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για παλιές φωτογραφίες θηλασμού πέσαμε πάνω σε αυτές που θα δείτε κι εσείς στη gallery που ακολουθεί.

Αν και ψάξαμε αρκετά για να βρούμε έστω και μία από την περιοχή της Ελλάδας δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο, βρήκαμε όμορφες φωτογραφίες θηλασμού από το παρελθόν άλλων κρατών που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Αλήθεια, για πείτε μας ποια είναι η αγαπημένη σας;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved