Πέντε τρόποι να γιορτάσετε τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά.

Πέντε τρόποι να γιορτάσετε τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας και αυτό από μόνο του κάνει τις φετινές γιορτές ξεχωριστές.

Επειδή το μωρό δεν θα θυμάται τα πρώτα του Χριστούγεννα φροντίστε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες και να καθιερώσετε μια νέα παράδοση που θα την τηρείτε κάθε χρόνο τέτοιο εποχή.

Τι άλλο όμως μπορείτε να κάνετε στις γιορτές με το νεογέννητο μωρό σας;

Φτιάξτε στολίδια με τα αποτυπώματα των χεριών ή των ποδιών του μωρού

Τα χέρια και τα πόδια του μωρού είναι απλά αξιολάτρευτα και αποτελούν την τέλεια διακόσμηση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή για κάρτες. Κάντε μια απλή ζύμη με αλεύρι, αλάτι και νερό, πάρτε το μωρουδίστικο αποτύπωμα, και αφού ψήσετε τη ζύμη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, την αφήνετε να στεγνώσει και να τη ζωγραφίσετε. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τα πέντε πρώτα χρόνια. Θα εκπλαγείτε από το πόσο θα έχει μεγαλώσει το παιδί σας συγκρίνοντας μόνο το αποτύπωμα της πατούσας ή των χεριών.

Μετρήστε το ύψος του

Μετρήστε το ύψος του μωρού σας με ένα κομμάτι κορδόνι ή κορδέλα (προτείνουμε σε χρώμα κόκκινο, πράσινο ή χρυσό για να είναι στο εορταστικό κλίμα). Στη συνέχεια, δέστε στην κορδέλα ένα στολίδι μαζί με ένα καρτελάκι που να αναγράφει την ημερομηνία και το ύψος του μωρού. Μπορείτε να το καθιερώσετε και να συγκρίνετε χρόνο με το χρόνο το ύψος του παιδιού σας.

Ντυθείτε με τις ίδιες πιτζάμες

Μπορεί να είναι …αμερικανιά, όμως λόγω των ημερών και κυρίως των πρώτων Χριστουγέννων με το μωρό, τραβήξετε μια χαριτωμένη φωτογραφία όπου εσείς και το μωρό σας θα είστε με τις ίδιες εορταστικές, κατά προτίμηση, πιτζάμες. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Κρατήστε ενθύμιο από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αν κάθε χρόνο στολίζετε φυσικό δέντρο, μην ξεχάσετε όταν τελειώσουν οι γιορτές, να κρατήσετε ένα κομμάτι από τον κορμό και να ζωγραφίσετε ή να χαράξετε πάνω την ημερομηνία και το έτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στολίδι του χριστουγεννιάτικου δέντρου την επόμενη χρονιά.

Αγοράστε ένα συμβολικό δώρο στο μωρό

Για τα πρώτα του Χριστούγεννα, προτιμήστε ένα δώρο που θα το έχει ως ενθύμιο. Μια πλεχτή κουβερτούλα ή ένα χριστουγεννιάτικο λεύκωμα είναι μερικές μόνο ιδέες που σας προτείνουμε. Σημασία έχει όταν μεγαλώσει το παιδί , να μπορεί να το βλέπει και να του θυμίζει τα πρώτα του Χριστούγεννα.

Με πληροφορίες από το todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved