Γιατί είναι σημαντικό να παίζετε με το μωρό σας

Πώς να παίξετε με το μωρό σας - Ιδέες για παιχνίδι.

Γιατί είναι σημαντικό να παίζετε με το μωρό σας

Το παιχνίδι είναι σημαντικό για τα μωρά γιατί μαθαίνουν να αποκτούν τον έλεγχο του σώματός τους και πώς να είναι κοινωνικά.

Αυτές οι απλές στιγμές είναι εκείνες που το προετοιμάζουν και το βοηθούν να μάθει και να αναπτυχθεί.

Οι καλύτεροι τρόποι παιχνιδιού με το μωρό σας

Αφήστε το να αγγίζει

Μέσα από την αφή τα μωρά μπορούν να εξερευνήσουν τον νέο μικρόκοσμο που ανοίγεται μπροστά του. Μαθαίνουν να συντονίζουν τα χέρια με το μάτι και να εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους με κάθε τι καινούριο που μαθαίνουν. Μην τα αποτρέπετε λέγοντας συνεχώς «μη», δώστε τους ώθηση και βοηθήστε τα όταν πραγματικά το χρειάζονται.

Γι΄αυτό λοιπόν εξερευνήστε μαζί το σπίτι, δώστε τους την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν, να μυρίσουν και να αγγίξουν καθετί που κεντρίζει το ενδιαφέρον τους. Και μην ξεχνάτε να εξηγείτε τα αντικείμενα που συναντάτε κατά την εξερεύνηση.

Βοηθήστε το να μάθει να στηρίζεται

Οι μύες των μωρών είναι αδύναμοι στην αρχή. Γυρίστε το λοιπόν μπρούμητα έτσι ώστε να «στηρίζεται» στην κοιλιά του και να έχει τα χέρια του μπροστά. Αυτή η θέση - για λίγο κάθε μέρα- ενισχύει το λαιμό του και επιπλέον μαθαίνει να κυλά, να στηρίζεται στους αγκώνες τους και να σέρνεται. Εάν βάζετε τα παιχνίδια μπροστά από το μωρό στο μαξιλάρι, αυτό θα ενθαρρύνει το μωρό σας να προσπαθήσει να τα πάρει. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για την πρόοδο στις κινητικές δεξιότητές του.

Ενισχύστε την ευελιξία του

Το μωρό πρέπει να βελτιώσει την ευελιξία του πριν αρχίσει να μπουσουλάει ή να περπατάει. Συνήθως μεταξύ των 3 και 6 μηνών, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε να τεντώνετε τα πόδια του μωρού σας. Αυτή η απλή κίνηση θα βοηθήσει στην ευελιξία, ενώ θα το κάνει να συνειδητοποιήσει το δικό του σώμα. Παράλληλα είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στη διάρκεια του οποίου μπορείτε να μιλάτε συνεχώς στο μωρό σας.

Βοηθήστε το να περπατήσει

Τοποθετήστε παιχνίδια και αντικείμενα που το ενδιαφέρουν μακριά από τον καναπέ ή την καρέκλα. Με αυτό τον τρόπο του δίνετε το κίνητρο να προσπαθήσει να τα φτάσει μόνο του. Μην ξεχνάτε να του μιλάτε και να του εξηγείτε τι πρέπει να κάνει.

Τα μωρά αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα απ΄όσα πιστεύουμε και όταν θα ξεκινήσουν να μιλάνε θα εκπλαγείτε με αυτά που θα αρχίσουν να λένε

Με πληροφορίες από το mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved