Πέντε «εγγυημένοι» τρόποι για να προστατεύσεις τα παιδιά από την εποχική γρίπη

Με τα πρωτοβρόχια να κάνουν όλο και συχνότερες εμφανίσεις, την ανεπαίσθητη ψύχρα να γίνεται μέρα με τη μέρα έντονο κρύο και τον συννεφιασμένο ουρανό να νυχτώνει πριν καν το ρολόι δείξει 20.00, μπορούμε να πούμε πλέον και επίσημα πως έχουμε διαβεί το «κατώφλι» του φθινοπώρου.

Πέντε «εγγυημένοι» τρόποι για να προστατεύσεις τα παιδιά από την εποχική γρίπη

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό προκαλεί μία μικρή ταραχή στις μανούλες, οι οποίες έχουν διδαχθεί από την εμπειρία τους πως όλα τα παραπάνω φαινόμενα, προμηνύουν και την έλευση των εποχικών γριπών που απειλούν να διαταράξουν την ομαλή οικογενειακή καθημερινότητα.

Ομολογουμένως, όταν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο, είναι πολύ δύσκολο να περιορίσεις τους κινδύνους και να αποφύγεις το… κρεβάτωμα. Οι σχολικές αίθουσες που δεν αερίζονται επαρκώς στα διαλείμματα, η άγνοια βασικών κανόνων προσωπικής υγιεινής από τους μικρούς μπόμπιρες και ο συνωστισμός μαθητών σε κλειστούς χώρους, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που δυστυχώς δεν μπορείς να ελέγξεις. Ωστόσο, μπορείς πάντα να αποτρέψεις την είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών στο νοικοκυριό σου. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Έχοντας την «πολύτιμη» βοηθό σου Klinex στο ντουλάπι της κουζίνας και ακολουθώντας τις πέντε «εγγυημένες» συμβουλές που έχω καταγράψει για εσένα παρακάτω!

Εστιάζοντας στην προσωπική υγιεινή

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις το μικρό σου από την εποχική γρίπη, είναι προσπαθώντας να του μεταδώσεις τη σημαντικότητα των προσωπικών κανόνων υγιεινής. Όσο καλύτερα ενημερωθεί το παιδί, τόσο πιο προσεκτικό θα είναι. Μην ξεχνάς άλλωστε πως το σχολείο, αποτελεί μία προέκταση του σπιτιού για το παιδί. Αντί να το μαλώνεις, λοιπόν, που ακουμπάει με τα χέρια του το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του, εξήγησέ του γιατί δεν πρέπει να το κάνει, υπενθύμιζέ του να πλένει τακτικά τα χέρια του με σαπούνι, να αποφεύγει όσο μπορεί κοινόχρηστα αντικείμενα όπως πόμολα ή χειρολαβές και χάρισέ του ένα πακέτο χαρτομάντηλα ή υγρά μωρομάντηλα για να υπάρχουν πάντα στην τσάντα του. Σημαντικό είναι επίσης να του τονίσεις με τον τρόπο σου, πως η κάλυψη του βήχα ή του φταρνίσματος με την παλάμη ή τον αγκώνα, δεν είναι μόνο ένας ακόμη κανόνας, αλλά ο τρόπος του να δείξει στους γύρω του πως τους υπολογίζει και τους σέβεται.

Όλα ξεκινούν από το σπίτι

Για εσένα, τον σύζυγο και το μικρό σου, το σπίτι είναι το οικογενειακό σας καταφύγιο, το μέρος που επιστρέφοντας σε αυτό έπειτα από μία κουραστική ημέρα, θέλετε να αισθάνεστε άνετοι και όχι περιορισμένοι. Ο μόνος τρόπος για να μπορείτε να το κάνετε αυτό, είναι να φροντίσετε πρωτίστως να λάμπει από καθαριότητα κάθε επιφάνειά του. Χρησιμοποιώντας τα πανίσχυρα προϊόντα καθαρισμού της Klinex, τα οποία περιλαμβάνουν στη σύστασή τους υποχλωριώδες νάτριο, έχουν την ικανότητα να διασπούν τα σωματίδια των μικροοργανισμών και να εξουδετερώνουν έως και το 99.9% των μικροβίων, όπως ο σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα και ο εντερόκοκκος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή για να προφυλάξεις την υγεία των αγαπημένων σου προσώπων!

KLINEX EPOXIAKI GRIPI 2

Η σημασία της διατροφής

Κι όμως, ένας από τους πιο ισχυρούς «συμμάχους» μας ενάντια στις εποχικές λοιμώξεις, είναι η διατροφή μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οτιδήποτε και να καταναλώσουμε θα είναι το ίδιο ωφέλιμο για την υγεία μας. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν τα γεύματά μας να περιλαμβάνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, δηλαδή τροφές που διαθέτουν μπόλικες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ψάρια, πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και ξηρούς καρπούς που μας παρέχουν τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά οξέα, καθώς και μπόλικο νερό που βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και των θρεπτικών συστατικών στο σώμα μας.

Επαρκής αερισμός κλειστών χώρων

Ξέρω πως η χαμηλή θερμοκρασία δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, πόσω μάλλον για τους αγουροξυπνημένους μαθητές τις πρωινές ώρες που ετοιμάζεται να φύγει για το σχολείο. Το ίδιο ισχύει και για τους ιούς, οι οποίοι τείνουν να εξαπλώνονται και να πολλαπλασιάζονται στις ζεστές θερμοκρασίες. Ωστόσο, πέντε λεπτά με τα παράθυρα ανοιχτά είναι αρκετά για να καθαρίσει επαρκώς ο χώρος από τυχόν επικίνδυνα μικρόβια. Επιπλέον, μία πολύ γρήγορη περασιά με τα υγρά πανάκια της Klinex πάνω από επιφάνειες που χρησιμοποιείτε περισσότερο μέσα στο σπίτι (π.χ. πάγκος κουζίνας, πόρτα εισόδου, τραπεζάκι σαλονιού), είναι η σίγουρη λύση που θα κρατήσει το σπίτι και εσάς προστατευμένους.

KLINEX EPOXIAKI GRIPI 3

Επενδύοντας στον… ύπνο

Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, όμως ο ύπνος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την αποφυγή των λοιμώξεων. Όσο πιο ξεκούραστος είναι ο οργανισμός μας, τόσο πιο ισχυρός είναι να αντιμετωπίσει τον παθογόνο μικροοργανισμό που θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες του. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να συμπληρώνουμε τουλάχιστον ένα 8ωρο ύπνου καθημερινά και εφόσον είναι εφικτό, να χαλαρώνουμε λίγες επιπλέον ώρες το μεσημέρι.

Τώρα που πλέον γνωρίζεις όλους τους τρόπους για να προστατεύσεις την οικογένειά σου από τις εποχικές γρίπες που κυκλοφορούν, δεν χρειάζεται να φοβάσαι και να ανησυχείς για τίποτα! Ακολουθώντας τις παραπάνω προτροπές και επενδύοντας στις έμπιστες τεχνολογίες καθαρισμού της Klinex, είναι βέβαιο πως θα απολαύσετε οικογενειακώς την πιο… χουχουλιάρικη εποχή του χρόνου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved