Έξι τρόποι για να ενισχύσετε το δέσιμο ανάμεσα στα αδέλφια

Πώς να μεγαλώσετε αγαπημένα αδέλφια.

Έξι τρόποι για να ενισχύσετε το δέσιμο ανάμεσα στα αδέλφια

Η οικοδόμηση ισχυρών αδελφικών δεσμών είναι το ζητούμενο για όλους τους γονείς.

Κάθε φορά που βλέπουν τα παιδιά τους να τσακώνονται και να μη μπορούν να συνυπάρξουν ούτε λεπτό, αναρωτιούνται αν αυτό θα επηρεάσεις τις μελλοντικές τους σχέσεις. Αν τελικά θα είναι αγαπημένα μεταξύ τους, αν θα στηρίζει το ένα το άλλο στην ενήλικη ζωή τους.

Η κλινική ψυχολόγος Bethany Cook πιστεύει ότι οι γονείς με τον τρόπο τους μπορούν να μάθουν στα παιδιά τον τρόπο να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση.

Συγκεκριμένα προτείνει:

Μην δείχνετε την αδυναμία που πιθανόν έχετε σε ένα από τα παιδιά σας

Μερικές φορές ο γονιός, άθελά του, δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία σε ένα από τα παιδιά του. 'Oταν όμως γίνεται αντιληπτό, η ψυχολογία του άλλου παιδιού επηρεάζεται βαθιά και οι αδελφικοί δεσμοί διαταράσσονται. Γι΄αυτό κρατήστε τις ισορροπίες.

Αποφύγετε τις συγκρίσεις

Ακόμα και αν τα παιδιά σας μοιάζουν σε αρκετά πράγματα, μην τα συγκρίνετε. Αυτό τελικά θα οδηγήσει σε κάποιο είδος συνειδητού / ασυνείδητου και περιττού ανταγωνισμού. Τα αδέρφια πρέπει να γνωρίζουν ότι το σπίτι είναι ένα ασφαλές μέρος όπου μπορούν να αναπτυχθούν με τον δικό τους ρυθμό χωρίς να ασκείται πίεση από τους γονείς / αδελφούς μέσω των συγκρίσεων.

Ενισχύστε τις κοινές δράσεις

Ζητήστε από τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα είτε αυτό είναι εθελοντισμός (αν είναι πιο μεγάλα), ή να μαγειρέψετε κάτι όλοι μαζί ( αν είναι μικρότερης ηλικίας). Κύριος στόχος σας είναι να προσφέρετε μια κοινή εμπειρία για την οποία θα μπορούν να μιλήσουν και να συσχετιστούν μεταξύ τους

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας

Μπορεί να ακούγετε απλό αλλά δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Γιατί; Επειδή όλοι μας κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε τα νεύρα μας, είτε λόγω κούρασης ή νεύρων. Εάν όμως χάσετε τον έλεγχο δεν θα μπορείτε να επιβληθείτε στα παιδιά σας και αυτά με τη σειρά τους θα υιοθετήσουν τη δική σας συμπεριφορά για να λύσουν τις διαφορές τους.

Μη μιλάτε άσχημα στο παιδί σας παρουσία του/της αδελφού/ή του/της

Το να επιπλήττετε το παιδί σας μπροστά στα αδέλφια του σίγουρα δεν είναι η καλύτερη πράξη παραδειγματισμού. Απεναντίας, μπορεί να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο από αυτό που εσείς πιστεύετε και ο αντίκτυπος να είναι αρνητικός.

Πείτε τους καθημερινά πόσο τα αγαπάτε

Τα παιδιά «ανθίζουν» εκεί που αισθάνονται ασφαλή και ότι τα αγαπούν. Χρειάζονται ένα οικείο περιβάλλον για να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους, τον κόσμο. Πρέπει να μάθουν πώς να αποδέχονται την ευθύνη των πράξεών τους και να ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν λάθη.Γι΄αυτό μην ξεχνάτε να τα αγκαλιάζετε και να λέτε πόσο πολύ τα αγαπάτε, καθημερινά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved