Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν το παιδί σας επιστρέψει στο σχολείο

Συμβουλές από μια εκπαιδευτικό που είναι και μητέρα τριών παιδιών.

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν το παιδί σας επιστρέψει στο σχολείο

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και οι περισσότεροι γονείς εύχονται και ελπίζουν σε μια ομαλή προσαρμογή μικρών και μεγάλων.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πάντα λίγος χρόνος μέχρι τα παιδιά να βρουν τους νέους σχολικούς ρυθμούς και να μπουν ξανά σε πρόγραμμα.

Το ίδιο ισχύει όμως και για τους γονείς οι οποίοι καλούνται να επιδείξουν υπομονή.

Η Samantha Cleaver, Ph.D., μητέρα τριών παιδιών και δασκάλα ειδικής αγωγής με βάση την εμπειρία της θεωρεί ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής πράγματα τώρα που τα παιδιά τους ξεκινούν το σχολείο.

Η πρώτη εβδομάδα είναι σημαντική

Τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους γονείς, η πρώτη εβδομάδα είναι σημαντική στον τρόπο που θα καθιερώσουν μια ρουτίνα για τα παιδιά.

Πρωινή ρουτίνα

Η πρωινή ρουτίνα κάνει πιο εύκολη τη δική σας ζωή και του παιδιού σας. Πρέπει να μάθει να ξυπνάει την ίδια ώρα, να έχει έτοιμη την τσάντα από το βράδυ όπως και τα ρούχα του για να μην τρέχετε όλοι πανικόβλητοι ( και με νεύρα) το πρωί.

Ελεύθερος χρόνος

Είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει ότι τις καθημερινές έχει λίγο ελεύθερο χρόνο, αποκλειστικά για τον εαυτό του. Φροντίστε λοιπόν να μην είναι γεμάτο το πρόγραμμά του με δραστηριότητες και φροντιστήρια χωρίς να παίρνει …ανάσα.

Επισκέψεις στο σχολείο

Η ενημέρωση των γονιών από το δάσκαλο δεν γίνεται για τυπικούς λόγους. Στη συνάντηση αυτή ο γονιός, εκτός από την εξέλιξη του παιδιού του μπορεί να μάθει πολλά περισσότερα για τη συμπεριφορά του ακόμα κα την ψυχολογία του που ούτε καν φανταζόταν. Γι΄αυτό μην παραλείπετε να έχετε μια τακτική επαφή με το δάσκαλο /α του παιδιού σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από το www.parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved