Τι είναι αυτό που τελικά με κάνει καλό γονιό;

Είναι μια ερώτηση που όλοι οι γονείς κάνουν στον καθρέφτη τους και συχνά το συζητούν και με άλλους γονείς.

Τι είναι αυτό που τελικά με κάνει καλό γονιό;

Υπάρχουν κανόνες; Υπάρχει εξαίρεση; Υπάρχει τελικά κάτι που θα μας δείξει ότι είμαστε καλοί γονείς; Βάσει επιστημονικών μελετών συγκεντρώσαμε αυτά τα «σημάδια» που ναι, μας κάνουν καλύτερους γονείς. Για ρίξτε μια ματιά:

  • Ένας καλός γονέας προσπαθεί να λάβει αποφάσεις προς το συμφέρον του παιδιού.
  • Ένας καλός γονέας δεν χρειάζεται να είναι τέλειος. Κανείς δεν είναι τέλειος.
  • Κανένα παιδί δεν είναι τέλειο ούτε ... το να το έχουμε αυτό κατά νου είναι σημαντικό όταν θέτουμε τις προσδοκίες μας. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εργαστούμε για αυτόν τον στόχο.
  • Καθορίστε πρώτα τα υψηλά πρότυπα για τους εαυτούς μας και στη συνέχεια τα παιδιά μας για δεύτερη φορά. Χρησιμεύουμε ως πρότυπο σε αυτούς.

Και εννοείται πως έχουμε την υποχρέωση να κάθε ώρα και στιγμή να τους δείχνουμε την αγάπη μας

Η αγάπη προς το παιδί μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να τους αγκαλιάζετε, να αφιερώνετε χρόνο μαζί τους και να ακούτε σοβαρά τα θέματα τους.

Η εμφάνιση αυτών των πράξεων αγάπης μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ορμονών καλής αίσθησης, όπως η οξυτοκίνη, τα οπιοειδή και η προλακτίνη.

Αυτά τα νευροχημικά μπορούν να μας φέρουν μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας, συναισθηματικής ζεστασιάς και ικανοποίησης, από αυτά το παιδί θα αναπτύξει ανθεκτικότητα στενότερη σχέση μαζί σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved