Πώς θα χαρίσεις στο μικρό σου περισσότερο χρόνο για… παιχνίδι και εξερεύνηση;

Όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Λίγο αφότου πέρασε τους πρώτους εφτά μήνες ζωής, το μικρό μου είχε γίνει κυριολεκτικά «άπιαστο»!

Πώς θα χαρίσεις στο μικρό σου περισσότερο χρόνο για… παιχνίδι και εξερεύνηση;

Βλέπεις ήταν τόσο πρωτόγνωρη και έντονη η λαχτάρα του να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του, που ακόμη και τις στιγμές που ήθελα να το ταΐσω ή να του αλλάξω την πάνα, κατέληγαν σε ένα οικογενειακό «πεδίο μάχης» με εκείνο να προσπαθεί διακαώς να… αποδράσει, εμένα να προσπαθώ απέλπιδα να του τραβήξω για λίγα λεπτά την προσοχή, μετά να μου μουτρώνει θυμωμένο, βάζοντας ακόμη και τα κλάματα.

Ειδικά η αλλαγή της πάνας, με τον καιρό εξελίχθηκε σε μία καθημερινή ταλαιπωρία. Όχι μόνο για εκείνο που έδειχνε να καταπιέζεται, αλλά και για εμένα, που κάθε φορά χρονοτριβούσα παλεύοντας να το κρατήσω σταθερό και να κολλήσω τις ταινίες της πάνας στο σημείο που πρέπει. Λίγα λεπτά αργότερα το έβρισκα να μπουσουλάει στο πάρκο του, με την πάνα έτοιμη να φύγει. «Άντε πάλι από την αρχή», σκεφτόμουν. Αν οι παραπάνω εικόνες έχουν μία «δόση αλήθειας» που θυμίζει κάπως και τη δική σου καθημερινότητα με το μικρό σου, παρακάτω έχω καταγράψει τρία tips και… δύο «μαγικές» κινήσεις, που θα χαρίσουν ακόμη περισσότερο χρόνο για εξερευνήσεις, τόσο στο μωρό σου όσο και σε εσένα που θέλεις να είσαι «συνοδοιπόρος» του σε αυτές.

Τίποτα, τίποτα δεν το σταματά!

Μπουσουλάει σαν… αστραπή, πιάνει αντικείμενα με τα χεράκια του, τα περιεργάζεται, κάθεται σταθερό, στέκεται στα δυο του ποδαράκια με την απαραίτητη βέβαια υποστήριξη. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσο πάει, το μικρό σου γίνεται και πιο δραστήριο! Για να μην αποσπά τίποτα την προσοχή του από την ατελείωτη εξερεύνηση των δυνατοτήτων του, μία ελαστική πάνα-βρακάκι που προσαρμόζεται περιμετρικά στο κορμάκι του, θα του χαρίζει απόλυτη ελευθερία κινήσεων ενώ θα το κρατάει στεγνό και προστατευμένο έως και 12 ώρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιλογή της πάνας δεν πρέπει να αφήνεται καθόλου στην τύχη. Αντίθετα, έχει μεγάλη σημασία τη δεδομένη στιγμή, καθώς είναι μία βασική παράμετρος που μπορεί να κάνει ακόμη πιο απολαυστική την εμπειρία του παιχνιδιού.

pampers pants 2

Τα πρώτα δύο… μαγικά βήματα

Πριν αποφασίσεις να ακολουθήσεις την οποιαδήποτε συμβουλή, να ξέρεις πως τα Pampers Pants είναι ειδικά σχεδιασμένες πάνες για μωρά άνω των 6 μηνών και αποτελούν αναγκαία και άμεση προσθήκη στο καλαθάκι της αλλαξιέρας του! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστείς από το πόσο εύχρηστες είναι, τόσο στην τοποθέτηση, όσο και στην αφαίρεσή τους. Όπως μπορείς να δεις και μόνη σου στο βίντεο που ακολουθεί, αρκούν ελάχιστα λεπτά και μόλις δύο «μαγικές» κινήσεις, για να σου φύγει το άγχος που προκαλεί η διαδικασία αλλαγής της πάνας αλλά και να είναι το μικρό σου πάλι καθαρό κι ελεύθερο να συνεχίσει τις… περιπέτειές του.



Stand by me

Είτε κρατάς σφιχτά τα χεράκια του όταν πάει να σταθεί όρθιο, είτε μπουσουλάς και κυλιέσαι τρισευτυχισμένη στο πλάι του, είτε απλά επιλέγεις για εκείνο τις πιο καινοτόμες πάνες, σημασία έχει να είσαι εκεί, στο πλάι του κάθε στιγμή! Μην ξεχνάς πως εσύ και ο μπαμπάς του είστε οι σημαντικότεροι παράγοντες στα ευαίσθητα στάδια της ανάπτυξής του. Όσο περισσότερο βοηθάτε το μικρό σας να επιτελεί από μόνο του, σχεδόν αυτόνομα, όλα εκείνα που προσπαθεί να κάνει (είτε πάει να πιάσει ένα παιχνίδι, είτε να μεταφερθεί από τη μία γωνία του κρεβατιού στην απέναντι), τόσο μεγαλύτερη ενθάρρυνση του δίνετε να συνεχίσει να μεγαλώνει και να εμπιστεύεται τις δυνάμεις του για να τα καταφέρει.

pampers pants 3



Κλείνοντας, τώρα που γνωρίζεις τι χρειάζεσαι για να μεγαλώσεις αυτό τον… λιλιπούτειο «Μαγγελάνο» της οικογένειας, μην χάνεις άλλο χρόνο! Τα Pamper Pants είναι η ειδικά σχεδιασμένη λύση για κάθε αεικίνητο μπόμπιρα, αλλά και για όλες εκείνες τις μανούλες που δεν θέλουν να στερούν ούτε δευτερόλεπτο χαράς από τα μικρά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved