Πέντε πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά από εσάς (pics)

Τι πιστεύετε ότι θυμούνται τα παιδιά από τους γονείς τους; 

Πέντε πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά από εσάς (pics)

Όταν αποκτάτε παιδιά οι προτεραιότητες αλλάζουν. Βάζετε στην άκρη τις δικές σας ανάγκες και ικανοποιείτε αυτές των παιδιών.

Συχνά όμως και χωρίς να το θέλετε κάνετε…εκπτώσεις. Τους αγοράζετε παιχνίδια γιατί δεν έχετε(;) χρόνο να τον περάσετε μαζί τους, χάνετε πολύ εύκολα την ψυχραιμία σας αντί να κάνετε υπομονή, κοιτάζετε το κινητό σας αντί να συζητάτε μαζί τους.

Κι όμως, υπάρχουν στιγμές, μικρές καθημερινές που μπορεί να φαίνονται ασήμαντες όμως ενδέχεται να έχουν μακροχρόνιο αντίκτυπο στο παιδί.

Δείτε ποια είναι τα πέντε πράγματα που τα παιδιά θα θυμούνται από εσάς:

Όταν τους κάνετε να αισθάνονται ασφαλείς

Τα παιδιά είναι ευάλωτα. Έχουν μια έμφυτη ανάγκη να προστατευθούν. Όταν σκέφτεστε πόσο απερίσκεπτα φέρονται δείχνει ότι υποσυνείδητα έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους γονείς τους. Αλλά με τον ίδιο τρόπο, θα θυμούνται τις στιγμές που αισθάνονται ανασφαλείς - κάτι που πρέπει να θυμάστε όταν χάνετε την ψυχραιμία σας ή όταν θυμώνετε με το παραμικρό.

Όταν τους δείχνετε αμέριστη προσοχή

Ακούγεται τόσο απλό κι όμως είναι τόσο δύσκολο στην πράξη. Ακόμα και μισή ώρα την ημέρα αμέριστης προσοχής στο παιδί , χωρίς τηλέφωνο, χωρίς τηλεόραση, χωρίς τίποτα άλλο στο μυαλό σας, δρα ευεργετικά στην ψυχολογία του παιδιού.

Ο τρόπος που επικοινωνείτε με το-η σύζυγό σας

Τα παιδιά νιώθουν μεγάλη ασφάλεια όταν βλέπουν τους γονείς τους αγαπημένους. Όταν οι γονείς δεν τσακώνονται όλη την ώρα και ειδικά μπροστά στα παιδιά, όταν βλέπουντου γονείς τους να είναι ήρεμοι και να μιλούν με σεβασμό ο ένας στον άλλο, αισθάνονται ασφαλείς.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved