Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στο παιδί σας (vid)

Τι πρέπει να αποφύγετε να λέτε στα παιδιά  σας.

Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στο παιδί σας (vid)

Οι γονείς επιθυμούν το καλύτερο για το παιδί τους και πασχίζουν καθημερινά γι’αυτό. Εκείνο όμως που φαίνεται ότι τους διαφεύγει είναι ο δικός τους καθοριστικός ρόλος στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ψυχολογίας του παιδιού.

Συχνά λοιπόν περνούν διάφορα λάθος μηνύματα που τα επηρεάζουν αρνητικά. Η επίδραση που έχουν πάνω τους ενδεχομένως να μη φανεί άμεσα, μακροπρόθεσμα όμως θα αναρωτηθούν γιατί το παιδί τους είναι επιθετικό, εσωστρεφές ή έχει μια αχαρακτήριστη συμπεριφορά.

Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στο τι λέτε (ή τι δεν λέτε) στα παιδιά σας.

Πάντως τα παρακάτω «μαθήματα» θα πρέπει να αποφεύγονται και θα καταλάβετε το λόγο χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Μην κλαις όλη την ώρα

Το να μάθουν τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ακόμα και τα αρνητικά θα τα βοηθήσει να τα διαχειριστούν. Πολλοί γονείς τα επιπλήττουν όταν κλαίνε, ειδικά σε δημόσιο χώρο, ζητώντας τα να σταματήσουν αμέσως , αδιαφορώντας για το λόγο. Όμως το παιδί έχει ανάγκη να μάθει να εκφράζει και όσα το στεναχωρούν και αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο όταν εσείς θα είστε δίπλα του για να του συμπαρασταθείτε και να του εξηγήσετε.

Πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι

Προφανώς και το παιδί από μικρή ηλικία θα μάθει να μοιράζεται. Όμως μεγαλώνοντας θα πρέπει να του εξηγήσετε ποια πράγματα μοιραζόμαστε και ποια όχι. Δεν μπαίνουν όλα στην ίδια ζυγαριά.

Δείτε τι άλλο πρέπει να αποφύγετε να λέτε στα παιδιά σας στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved