Εξόρμηση στην παραλία: Τα 4 οφέλη για εσάς και το παιδι σας που δεν φανταζόσασταν (vid)

Η εξόρμηση στην παραλία είναι μία από τις κλασικές καλοκαιρινές μας δραστηριότητες. Γνωρίζετε όμως πόσο ωφέλιμη είναι για όλη την οικογένεια;

Εξόρμηση στην παραλία: Τα 4 οφέλη για εσάς και το παιδι σας που δεν φανταζόσασταν (vid)

Καλοκαίρι χωρίς βουτιές στη θάλασσα, χαλάρωση στην παραλία και παιχνίδια στην άμμο, δεν γίνεται. Η εξόρμηση στην παραλία είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα για παιδιά και γονείς. Γνωρίζατε όμως ότι είναι και πολύ ωφέλιμη και μάλιστα για όλη την οικογένεια;

1. Ενισχύει τη δημιουργικότητα
Το κολύμπι, το νερό, η ηρεμία, ο καθαρός αέρας "ξεκουράζουν" το μυαλό και επιτρέπουν στον εγκεφαλο να λειτουργήσει με περισσότερη δημιουργικότητα. Το μικρό σας έχει όλο το χρόνο και την όρεξη να δημιουργήσει στην άμμο και να παίξει με τα κύματα και το νερό.

2. Λειτουργεί αγχολυτικά
Πηγαίνοντας στην παραλία, όλα τα άγχη και οι έννοιες μένουν πίσω. Εκεί είστε εσείς, η οικογένειά σας, ο ήλιος και η θάλασσα. Ο ήχος των κυμάτων, η έκθεση στον ήλιο και το οξυγόνο, σας κάνει να να αποβάλετε το άγχος και να είστε χαλαροί. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί σας. Η παραλία είναι το τέλειο μέρος για να διοχετεύσει όλη του την ενέργεια σε ένα "ξέσπασμα" παιχνιδιού.

3. Σας φτιάχνει τη διάθεση
Εσείς γνωρίζατε ότι ο ήχος των κυμάτων λειτουργεί θεραπευτικά σε περιπτώσει άγχους ή κατάθλιψης; Είναι ένας ήχος που θα σας κάνει να ηρεμήσετε και να συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή και η φύση είναι υπέροχη. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι στην παραλία η -με μέτρο πάντα- έκθεση στον ήλιο, σας προσφέρει όλη τη βιταμίνη D που χρειάζεστε, μία βιταμίνη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή ψυχολογία και την ευφορία.

4. Δένεστε μεταξύ σας
Τις ώρες που είστε εκεί με την οικογένειά σας παίζετε, κολυμπάτε, συζητάτε και πραγματικά νιώθετε ότι περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και τον σύντροφό σας.

Για όλος τους παραπάνω λόγους αλλά και φυσικά για να δροσιστείτε από την αφόρητη ζέστη, μην χάσετε καμία ευκαιρία για μία βουτιά!

Και επειδή σίγουρα και για το παιδί σας θα είναι μία από τις αγαπημένες του δραστηριότητες, παρακάτω βρήκαμε για εσάς παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά σας στην άμμο.

Δείτε το βίτνεο και στην επόμενη εξόρμηση δοκιμάστε τα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved