Γιατί η οικογένεια είναι σημαντική (pics)

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Γιατί η οικογένεια είναι σημαντική (pics)

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Η Ημέρα της Οικογένειας γιορτάζει τις οικογένειες και τονίζει τη σημασία των οικογενειακών δεσμών και του ποιοτικού χρόνου που περνούν μεταξύ τους τα μέλη της.

Η σημασία της οικογένειας

Η οικογένεια είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο δώρο. Είναι το πρώτο μάθημα στις σχέσεις με τους άλλους. Η οικογένεια σημαίνει να νιώθεις ασφαλής, να έχεις κάποιον στον οποίο μπορείς να βασίζεσαι με τον οποίο μπορείς να μοιράζεσαι τα προβλήματά σου. Οικογένεια σημαίνει αγάπη, σεβασμός και ευθύνη, ενθάρρυνση, κατανόηση, ελπίδα, συμβουλές, αξίες…

Η οικογένεια είναι σημαντική γιατί παρέχει αγάπη, υποστήριξη και ένα πλαίσιο αξιών για κάθε μέλος της. Τα μέλη της οικογένειας διδάσκουν ο ένας τον άλλο, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο και μοιράζονται τις χαρές και τις θλίψεις της ζωής. Οι οικογένειες παρέχουν ένα περιβάλλον για προσωπική ανάπτυξη. Η οικογένεια είναι η πιο σημαντική επιρροή στη ζωή ενός παιδιού. Από τις πρώτες στιγμές της ζωής τους, τα παιδιά εξαρτώνται από τους γονείς και την οικογένεια για να τα προστατεύσουν και να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι γονείς και η οικογένεια αποτελούν τις πρώτες σχέσεις του παιδιού. Η οικογένεια παρέχει σε όλα τα μέλη ασφάλεια, ταυτότητα και αξίες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Όταν ένα μέλος της οικογένειας αισθάνεται ανασφαλές γυρίζει στην οικογένειά του για βοήθεια.

Το πρώτο σχολείο

Η οικογένεια είναι το πρώτο σχολείο στο οποίο ένα παιδί μαθαίνει τις βασικές αξίες της ζωής που το καθοδηγούν στα μετέπειτα βήματά του και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του. Στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν στα παιδιά όσα θα τα βοηθήσουν να βρουν μια καλή δουλειά στο μέλλον. Αλλά στο σπίτι, η οικογένεια διδάσκει τα παιδιά συνήθειες και συμπεριφορές που θα τα βοηθήσουν όχι μόνο στο να βρουν μια δουλειά αλλά στο να ζήσουν μια καλή ζωή ως ενήλικες. Η οικογένεια είναι η πρώτη ομάδα (κοινωνία) στην οποία συμμετέχει το παιδί και τα όσα θα βιώσει και θα διδαχθεί από αυτή έχουν τη δική τους σημασία για τη μετέπειτα συμπεριφορά και τον ρόλο του στην κοινωνία.

Δείτε όμορφες, οικογενειακές φωτογραφίες στην gallery.

Πηγή φωτογραφιών: Intsagram hashtag #familyphotography

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved