Πάσχα στο χωριό - συμβουλές για γονείς

Τι να προσέξετε αν κάνετε Πάσχα στο χωριό - Συμβουλές για γονείς!

Πάσχα στο χωριό - συμβουλές για γονείς

Τις μέρες του Πάσχα οι περισσότεροι από εμάς φεύγουμε από την πόλη και πηγαίνουμε στο χωριό στο πατρικό μας σπίτι ή σε φίλους που θα μας φιλοξενήσουν, κάνουμε βόλτες στη φύση και απολαμβάνουμε μερικές ολιγοήμερες διακοπές.

Είναι μία ευκαιρία να βρεθούμε με φίλους και συγγενείς, ωστόσο όμως χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα προσέχοντας τα παιδιά μας, ειδικά αν δεν είναι εξοικειωμένα με το χωριό και το περιβάλλον του.

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τους κινδύνους που ενδεχομένως να κρύβει το χωριό;

Α.

Αν φιλοξενηθείτε σε κάποιο συγγενικό σπίτι χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή με τα μικρότερα παιδιά. Σίγουρα το δικό σας σπίτι έχετε φροντίσει να είναι ασφαλές, κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε στο ξένο σπίτι. Για αυτό το λόγο ζητήστε να απομακρυνθούν τα χάπια και τα απορρυπαντικά από σημεία που θα έχουν εύκολη πρόσβαση τα παιδιά. Επίσης θα πρέπει να το έχετε υπό την επίβλεψή σας αν το σπίτι έχει σκαλιά, μπαλκόνια, τζάκι και σημεία που τραβήξουν το ενδιαφέρον του και θα θέλει να τα εξερευνήσει.

Β.

Αν το παιδί σας δεν είναι εξοικειωμένο με τον περιβάλλοντα χώρο (κήπο, αυλή, το δρόμο στο χωριό, ποτάμι) μην το αφήνετε μόνο του.

Γ.

Αν έχετε μεγαλύτερο παιδί ίσως να θέλει να βγει με τα ξαδέρφια του ή τους φίλους του στο χωριό. Μην αρνηθείτε τη βόλτα, αλλά βάλετε όρους, όπως για παράδειγμα την ώρα που θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι.

Αν από την αρχή θέσετε κανόνες και όρια στα παιδιά, είτε είναι μεγάλα ή μικρά, σίγουρα θα απολαύσετε ένα υπέροχο Πάσχα μαζί τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved