Αυτός είναι ο ιντερνετικός «παράδεισος» για τις πιο super μαμάδες!

Η μητρότητα θα παραμένει κάθε φορά μία πρωτόγνωρη και ανεπανάληπτη εμπειρία για κάθε γυναίκα, ακόμη και αν έχει αποκτήσει παραπάνω από ένα παιδί.

Αυτός είναι ο ιντερνετικός «παράδεισος» για τις πιο super μαμάδες!

Το σωστό μεγάλωμα ενός νέου ανθρώπου, είναι ένα μακρύ «ταξίδι», γεμάτο χαρά, συγκίνηση, δυσκολίες και εμπόδια, το οποίο στην πραγματικότητα δεν τελειώνει ποτέ! Όπως κάθε ταξιδιώτης λοιπόν, χρειάζεται έναν καταρτισμένο «οδηγό» ή έναν χάρτη στον οποίο μπορεί να βασιστεί για να ξέρει ότι θα κάνει όλα τα σωστά βήματα για να φτάσει στον προορισμό του, έτσι και μία μανούλα, είναι αναγκαίο να έχει την έμπειρη κατεύθυνση κάποιου όλες εκείνες τις φορές που αμφιβάλλει και φοβάται να εμπιστευτεί το μητρικό της ένστικτο.

Ναι, μπορεί να μάθεις όλα τα κόλπα για τον πιο αποτελεσματικό θηλασμό, να γίνεις η πιο γρήγορη «πρωταθλήτρια» στην αλλαγή πάνας και να ξέρεις να μαγειρεύεις τα πιο νόστιμα φαγητά, υπάρχουν όμως αμέτρητες άλλες απαιτήσεις, τις οποίες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις. Αν αναρωτιέσαι ποιες μπορεί να είναι αυτές, έχω σημειώσει παρακάτω τις δύο πιο «ζόρικες» και συγχρόνως εντελώς καθημερινές, που ίσως σε κάποια άλλη μαμά να φαίνονταν «παιχνιδάκι». Επειδή όμως, εμένα με δυσκόλεψαν αρκετά και με έβαλαν σε μία «επώδυνη» διαδικασία να αναρωτιέμαι πόσο ικανή μητέρα είμαι, θα σου αποκαλύψω και τον μυστικό… «σύμμαχο» που είχα στο πλευρό μου.

Η πιο… ακούραστη μπέμπα

mama frezy 2

«Αγγελούδι», αυτή είναι η μόνη λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίζει την κόρη μου, μέχρι και τη στιγμή που έγινε ενός έτους, γιατί από εκεί και πέρα το παιδί μου… μεταλλάχτηκε! Πραγματικά δεν μπορούσα να βρω κανένα λογικό επιχείρημα να εξηγήσω τη μεταστροφή της. Ενώ όλο το πρώτο διάστημα, το οποίο υποτίθεται θα έπρεπε να σηκώνεται ανήσυχη μέσα στη νύχτα και να ξυπνάει και εμένα, το πέρασε ήρεμη και… συνεργάσιμη στην κούνια της, μέσα σε μία στιγμή αυτό άλλαξε. «Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά» λέει μία λαϊκή ρήση και εγώ είχα ήδη αρχίσει να ανησυχώ πως η κόρη μου δεν κοιμάται όσο χρειάζεται για την ομαλή νοητική και σωματική της ανάπτυξη. Αναζητώντας λύσεις από τον υπολογιστή μου και πάντα σε επικοινωνία με τον γιατρό, δεν άργησα να «τρυπώσω» στον διαδικτυακό «παράδεισο» κάθε μαμάς, τη μοναδική Frezyland! Προσπερνώντας μία πληθώρα από χρήσιμα tips, έμπειρες συμβουλές, «Ηow to…» βίντεο, δραστηριότητες για παιδιά και επιστημονικά άρθρα, βρήκα αυτό που η υπερδραστήρια μπεμπούλα μου χρειαζόταν! Μία «γαλήνια» playlist με τα πιο μελωδικά νανουρίσματα τα οποία τη βοήθησαν να βρει τον χαμένο «ρυθμό» της στον ύπνο και εμένα την… ησυχία μου!

Ποιηματάκια για καθαρά… δοντάκια

mama frezy 3

Κάπως έτσι έκανα την εγγραφή μου. Δημιούργησα ένα πλήρες προφίλ και πλέον για κάθε μικρή ή… σοβαρή απορία που έχω, πατάω «log in» στον μαγικό κόσμο της Frezyland και βρίσκω όλες τις απαντήσεις που χρειάζομαι. Μάλιστα, το ίδιο το site προσωποποιεί τις πληροφορίες που του δίνω, «γνωρίζοντας» απόλυτα τι με απασχολεί και προβάλλοντας σχετικές αναρτήσεις! Για παράδειγμα, όταν η μικρή μου δεν χρειαζόταν πια τη βοήθειά μου στο πλύσιμο των δοντιών και μπορούσε να τα καταφέρει μόνη της, παρατήρησα πως χωρίς την επίβλεψή μου παραμελούσε επανειλημμένα τη στοματική της υγιεινή, όσο και αν εκείνη με ένα «ψεύτικο», διάπλατο χαμόγελο προσπαθούσε να με πείσει για το αντίθετο. Ένα άρθρο στη Frezyland, το οποίο περιλάμβανε πέντε ποιήματα για το βούρτσισμα των δοντιών, έγινε το καθημερινό inside joke που έφερε πιο κοντά μαμά και κόρη, καθώς και ο έξυπνος τρόπος ώστε να μην ξεχνάει να βουρτσίζει η μικρή μου τα δόντια της έπειτα από κάθε γεύμα.

mama frezy 4

Κλείνοντας, έχει σημασία να γνωρίζεις πως όσο πιο πολύ άρχισα να περιηγούμαι και να αλληλοεπιδρώ σε αυτή τη ζωντανή… μαμαδίστικη κοινότητα, τόσο πιο σίγουρη ένιωθα ότι ήμουν στον «σωστό» δρόμο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως κατάφερα μέσα στους δύο πρώτους μήνες από την εγγραφή μου, να ανακηρυχθώ σε μία από τις «Μαμάδες του μήνα». Πιο συγκεκριμένα, όσο πιο δραστήρια είναι μία μανούλα, τόσους περισσότερους πόντους συγκεντρώνει. Στην συνέχεια, μπαίνει στην κλήρωση για τον τίτλο της «Super Mommy» καθώς και για μία πληθώρα πλούσιων δώρων για εκείνη και το μικρό της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο δώρο που έκανε σε εμένα η παρουσία μου στη Frezyland, είναι η δημιουργία ενός προσωπικού ψηφιακού «Βιβλίου Αναμνήσεων», μέσα στο οποίο κρατάω ανεξίτηλες όλες τις μικρές στιγμές ευτυχίας που απολαμβάνω με τα μικρά μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved