Γιατί δεν αγοράζω τα ίδια προϊόντα για εμένα και τα παιδιά μου;

Όπως καταλαβαίνεται η ζωή κάθε γυναίκας χωρίζεται σε προ και μετά μαμάς εποχή.

Γιατί δεν αγοράζω τα ίδια προϊόντα για εμένα και τα παιδιά μου;

Από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά, πολλά πράγματα αλλάζουν και προσαρμόζονται με βάση τις ανάγκες του παιδιού σου. Ποιες δραστηριότητες θα κάνεις, πότε θα δεις τους φίλους σου, τι ώρες θα δουλεύεις, πότε θα πάρεις άδεια.
Ωστόσο, κάποια πράγματα πρέπει να μένουν αυστηρά της μαμάς κι άλλα αυστηρά των παιδιών. ‘Έτσι, κανείς δεν χάνει τη χαρά του να επιλέγει βάση των προτιμήσεών του, της ηλικίας του και τελικά βάση των αναγκών του.

Η λίστα για το σούπερ μάρκετ είναι ένα από αυτά! Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, μπορεί να μην τον είχες ποτέ σκεφθεί αλλά καλό θα είναι να δημιουργήσεις δύο λίστες προϊόντων και γιατί όχι να αφήσεις τα παιδιά να φτιάξουν τη δικής τους λίστα. Και για να είμαι πιο αναλυτική, όπως κάθε μαμά που σέβεται τον εαυτό της, θα σου πω 3 λόγους που δεν αγοράζω τα ίδια προϊόντα για εμένα και τα παιδιά μου.

1) Οι μαμάδες δεν είμαστε πια στην ανάπτυξη

Όσο και να θέλω να το αρνηθώ, οι μαμάδες δεν είμαστε πια στην ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει πως ο δικός μας οργανισμός έχει ανάγκη όχι μόνο από διαφορετικά θρεπτικά συστατικά αλλά κι από διαφορετικές ποσότητες αυτών σε σύγκριση με τα παιδιά. Για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά και ιδίως το γάλα που αποτελεί και την αγαπημένη επιλογή των παιδιών. Καλό είναι να επιλέγουμε για τα παιδιά όχι ένα απλό εμπλουτισμένο αγελαδινό γάλα, αλλά ένα γάλα ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία τους, καθώς τα γάλατα αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να καλύπτουν τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες τους ανάλογα με την ηλικία τους, όχι μόνο σε ασβέστιο αλλά και σε μια πληθώρα βιταμινών και άλλων ανόργανων συστατικών όπως ο σίδηρος και οι βιταμίνες D & C.

2) Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις

Τα παιδιά πρέπει να δοκιμάζουν και να τρώνε τα πάντα, κανείς δεν το αρνήθηκε και σαν μαμά το επικροτώ συνεχώς. Ωστόσο, πρέπει να σεβόμαστε ότι κάποιες γεύσεις μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Ναι, ναι επειδή εγώ μπορώ να τρώω μελιτζάνα κάθε μέρα όλη μέρα, δεν πάει να πει και ότι τα παιδιά μου πρέπει να την έχουν στο διατροφολόγιο τους πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Γι΄ αυτό, μάθε να ακούς τις προτιμήσεις τους, προσπάθησε να συμπεριλαμβάνεις στο καθημερινό διατροφολόγιο τους τις αγαπημένες τους τροφές, έστω και σε μικρή ποσότητα αν δεν είναι διατροφικά τόσο πλούσιες και αντιμετώπισε τα σαν ανεξάρτητες προσωπικότητες, ώστε βήμα-βήμα να μεγαλώσετε παρέα, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

3) Τα παιδιά μαθαίνουν να επιλέγουν την υγιεινή διατροφή και όχι να τους την επιβάλλουν

Προφανέστατα την πρώτη φορά που θα φτιάξουν τη δική τους λίστα για το σούπερ μάρκετ είναι το πιθανότερο είναι να επιλέξουν σοκολάτες, γαριδάκια κλπ. Γι’ αυτό και σαν μαμά χρειάζεται να έχεις κάνει κάποια προεργασία για να τα καθοδηγήσεις. Και εξηγούμε! Πριν τους δώσεις χαρτί και μολύβι για να φτιάξουν τη λίστα για τα ψώνια, γράψε πάνω στο χαρτί τις κατηγορίες προϊόντων που θα πρέπει να έχουν απαραίτητα στο καλάθι τους και άσε από κάτω 2-3 σειρές για να γράψουν τι θέλουν. Δηλαδή εσύ θα έχεις την κατηγορία φρούτα και θα διαλέξουν εκείνα αν θέλουν, μήλο, μπανάνα, φράουλες κλπ, ή θα γράψεις γαλακτοκομικά και θα διαλέξουν εκείνα το αγαπημένο τους, που προφανέστατα το ξέρουν με το όνομα του, «πίνουμε Nestlé sChOOL γιατί είμαστε πολύ COOL», λένε και δε σας κρύβω ότι δεν μπορώ να κρατηθώ από τα γέλια. Έτσι, έχουν το δικαίωμα της επιλογής, νιώθουν ανεξάρτητα και σταδιακά μαθαίνουν να τρέφονται σωστά.

sChOOL 1lt Front


Έτσι, την επόμενη φορά που θα πεις ότι πρέπει να πας στο σούπερ μάρκετ, οργάνωσε το σαν μια ευχάριστη εκδρομή για όλη την οικογένεια, τύπωσε τις λίστες που είπαμε παραπάνω, πες στα παιδιά να πάρουν το δικό τους καρότσι στην είσοδο του καταστήματος και καλά ψώνια.

Γιατί μέσα από τα πράγματα που κάνουμε μαζί, #μεγαλώνουμε_παρέα #HealthierKids #Nestle

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved