10 τρόποι για να δημιουργήσεις μοναδικές στιγμές με το παιδί σου!

Γιατί κάποιες στιγμές πρέπει να είναι ξεχωριστές!

 

10 τρόποι για να δημιουργήσεις μοναδικές στιγμές με το παιδί σου!

Εμείς οι μαμάδες είμαστε εκείνες που μεταμορφώνουμε τα πάντα μ΄ έναν μαγικό τρόπο όπως έκανε η νταντά Mary Poppins στην ομώνυμη ταινία. Η καθημερινότητα όμως τις περισσότερες φορές δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για μικρά- αλλά σημαντικά- ταξίδια στην φαντασία, μαζί με τα παιδιά μας.

Εδώ είναι 10 τρόποι για να δημιουργήσεις μαγικές στιγμές με τα παιδιά σου,προκειμένου να ταξιδέψετε στην περιπέτεια!

  1. Κάντο απλά!

Η Mary Poppins μπορεί να είναι σχεδόν τέλεια με κάθε τρόπο, οι πιο μαγικές στιγμές με τα παιδιά μας όμως δεν απαιτούν τελειότητα. Παίξτε κυνηγητό την ώρα που πηγαίνετε σχολείο ή κόψε με κουπατ το τοστ τους το πρωί και δημιούργησε φατσούλες για το δεκατιανό τους στο σχολείο. Θα δεις ότι οι μικρές αυτές στιγμές είναι οι πιο υπέροχες για όλους σας και θα σας φτιάξουν την ημέρα!

  1. Στάσου στο επίπεδό τους!

Μερικές φορές το να δημιουργήσουμε μια αξέχαστη στιγμή μπορεί να είναι τόσο εύκολη όπως για παράδειγμα να πέσεις στο πάτωμα και να παίξεις με τα παιδιά σου. Επομένως, μην φοβάσαι να τσαλακωθείς ή θα λερωθείς με τον τρόπο που το κάνουν τα παιδιά. Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μια στιγμή: να ανασύρεις από το μυαλό σου όλες τις παιδικές σειρές και ταινίες και απλώς… να αρχίσεις να υποδύεσαι ήρωες! Τόσο απλά!

diatrofi paidiou ti prepei na troei
  1. Επαναπροσδιόρισε το συνηθισμένο!

Όπως λέει η Mary Poppins, "το εξώφυλλο δεν είναι το βιβλίο". Δίδαξε λοιπόν στο παιδί σου να βλέπει τον κόσμο πέρα από την «βιτρίνα», και τις αρχικές εντυπώσεις, ενθαρρύνοντάς το να φανταστεί έναν εντελώς νέο κόσμο καθώς παίζετε μαζί. Έναν κόσμο όπου το καλάθι για τα άπλυτα μπορεί να είναι ένα πειρατικό πλοίο ή ένας σωρός από κουβέρτες μπορεί να είναι ένα κάστρο. Για φαντάσου σκηνικό!

  1. Κάντε τα όλα χάλια!

Παίξτε στη βροχή! Ζωγραφίστε με τις μπογιές και τα δάχτυλά σας! Φτιάξτε κέικ και μην ανησυχείς για τον χαμό στον πάγκο της κουζίνας ή τον νεροχύτη. Ο ι δουλειές μπορούν να περιμένουν, μανούλα! Προς το παρόν, άφησε τα παιδιά σου - και τον εαυτό σου - να ζήσουν αυτές τις στιγμές που σύντομα θα γίνουν αγαπημένες αναμνήσεις.

  1. Άσε κατά μέρος το «πρόγραμμα» !

Τα καλύτερα συμβαίνουν στα ξαφνικά! Τα πιο απρόσμενα είναι πάντα και τα πιο συναρπαστικά. Το ξέρεις πως οι πιο μαγικές στιγμές συμβαίνουν τυχαία, έτσι δεν είναι; Άφησε λοιπόν το πρόγραμμα στην άκρη, αγκάλιασε το απροσδόκητο και θυμήσου ότι το παιδί σου δεν το νοιάζει να ακολουθεί ένα πρόγραμμα… τουλάχιστον όχι την ώρα του παιχνιδιού!

  1. Βγείτε έξω!

Δεν υπάρχει ποτέ η «κατάλληλη εποχή» για να παίξεις με τα παιδιά σου έξω. Κάντε λοιπόν μαζί μια βόλτα σε μια ανοιξιάτικη βροχή, τραβήξτε μαζί τις φωτογραφίες την ώρα που έχει ξεκινήσει να χιονίζει ή απολαύστε τον έναστρο ουρανό μιας καλοκαιρινής νύχτας μέχρι να χαράξει! Η Μητέρα Φύση είναι φυσικό να σας χαρίσει υπέροχες εμπειρίες σε σένα και το παιδί σου! Μητέρα είναι κι αυτή και ξέρει!

ygieini diatrofi stin egkimosini 1
  1. Μοιράσου τις αναμνήσεις της παιδικής σου ηλικίας!

Ότι έχεις αγαπήσει εσύ ως μικρή, τότε σίγουρα θα το αγαπήσει και το παιδί σου! Αν σ’ έχει συναρπάσει και σ’ έχει μαγέψει ένα βιβλίο, ένας ήρωας, μια ιδέα, προσπάθησε να το μεταδώσεις με την ίδια λαχτάρα και στο παιδί σου! Οι πιθανότητες να το βρει κι εκείνο εξίσου συναρπαστικό είναι πολλές! Μπορείς επίσης να πας το παιδί σου σ’ ένα αγαπημένο παιδικό σου μέρος από το παρελθόν. Θα μπορούσατε επίσης μαζί να προσπαθήσετε να ξαναδημιουργήσετε φωτογραφίες από την παιδική σου ηλικία σε κολάζ μαζί με τα παιδιά σου…

  1. Βάλε μουσική!

Ακόμη και όταν κάνετε κάτι βαρετό ή κουραστικό, όπως το να συμμαζεύετε το σπίτι ή να καθαρίζετε τα δωμάτια , λίγη μουσική θα σας κάνει πιο διασκεδαστική τη στιγμή και θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ποιος είπε όχι σ ένα αυθόρμητο οικογενειακό χορευτικό ή ένα mini αυτοσχέδιο πάρτι; Βάλε στο cd player το αγαπημένο σου soundtrack και όταν τελειώσετε το συμμάζεμα , μπορείτε ν΄ απολαύσετε μαζί και μια παρτίδα UNO.Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που θα θυμάστε!

  1. Πες "ναι"!

Το ξέρουμε! Είναι αμέτρητες οι φορές που πιάνεις τον εαυτό σου να λέει μονίμως "όχι" αλλά πώς να το κάνουμε ,δεν είναι δυνατό να μπορούν τα παιδιά να κάνουν ότι θέλουν (συγνώμη, αγάπη μου αλλά όχι, δεν μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο να το οδηγήσεις!). Μπορείς όμως να «σχεδιάσεις» την ημέρα του "ναι". Αυτό σημαίνει ότι κάθε (εύλογο) αίτημα από το παιδί σου θα λαμβάνει μια θετική απάντηση από εσένα για 24 ώρες. Αυτή την ημέρα -θυμήσου το- δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

  1. Άφησέ τα να πάρουν την ημέρα στα χέρια τους!

Τι θα έλεγες για μια ημέρα που θα είναι προγραμματισμένη από το παιδί σου; Έλα για φαντάσου! Αντί να προσπαθήσεις να σχεδιάσεις αυτό που νομίζεις ότι θα σας οδηγήσει στις καλύτερες αναμνήσεις, βάλε το παιδί σου στη θέση του οδηγού! Αν έχεις περισσότερα από ένα παιδιά, σπάσε τον προγραμματισμό έτσι ώστε ο ένας να επιλέγει τη δραστηριότητα ενώ ο άλλος να επιλέγει το τι θα φάτε για παράδειγμα. Θα δεις που θα καταλήξει να είναι η πιο συναρπαστική σας ημέρα !

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved