Fiver Party: Μάθετε τα πάντα για το νέο τρεντ στα παιδικά πάρτι

Εσείς τι πιστεύετε; Είναι εντάξει να ζητήσετε από τους καλεσμένους του παιδικού πάρτι να δώσουν χρήματα αντί για δώρα; Οι γονείς που διοργανώνουν τα fiver parties λένε «ναι».

Fiver Party: Μάθετε τα πάντα για το νέο τρεντ στα παιδικά πάρτι

Αν το παιδί σας, σας ζητά κάτι ακριβό για δώρο γενεθλίων, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να οργανώσετε ένα fiver party.

Μια Καναδή μαμά η Sarah Schultz, μητέρα τριών παιδιών, άκουσε για αυτό το νέο τρεντ πριν τρία χρόνια, όταν ο μεγαλύτερος γιος της, Braden που τώρα είναι 9 ετών, έφερε στο σπίτι κάποιες προσκλήσεις γενεθλίων που ζητούσαν αντί για δώρα να φέρουν από 5 δολάρια.

«Έγινα αμέσως φαν αυτών των πάρτι», είπε η Schultz, η οποία έγραψε για αυτό το νέο τρεντ στο blog της, «Nurse Loves Farmer», στο ΤΟDAY. «Τα πάρτι γενεθλίων μπορεί να είναι πολυέξοδα -ξοδεύοντας περίπου 20€- και αυτός είναι ένας λόγος που δεν επιτρέπω στα παιδιά μου να πηγαίνουν σε όσα πάρτι είναι καλεσμένα!».



Όταν σχεδίαζε τα γενέθλια του γιου της, η Sarah αποφάσισε να διοργανώσει ένα fiver party για να βοηθήσει τον Braden να μαζέψει χρήματα ώστε να αγοράσει το κατοικίδιο που ήθελε.

«Μάζευε χρήματα από τα Χριστούγεννα και τα γενέθλιά του ώστε να αγοράσει ως κατοικίδιο έναν σκαντζόχοιρο -κάτι που ήταν δική του ιδέα. O Braden ήταν πολύ χαρούμενος με το fiver party του ενώ κατάφερε να μάθει κάτι παραπάνω για την αξία της αποταμίευσης».

Μια μαμά από τη Φλόριντα, η Rachel Horan, διοργάνωσε ένα ακόμη αντίστοιχο πάρτι στην κόρη της, Michaela, πριν ένα χρόνο.

«Ήθελε να βγάλει μια κάρτα για τον ζωολογικό κήπο έτσι όταν οι φίλοι μας ρωτούσαν τι θέλουμε, απλά τους λέγαμε ότι μαζεύουμε χρήματα για να αγοράσει την κάρτα για τον ζωολογικό κήπο και πως θα το εκτιμούσαμε αν συνείσφεραν σε αυτό!».

Το πάρτι είχε τεράστια επιτυχία

«Στο τέλος μάζεψε τόσα χρήματα που κατάφερε να βγάλει την κάρτα για τον ζωολογικό κήπο, να πάει σινεμά και να παίξει στο τοπικό λούνα παρκ. Ήταν υπέροχο και δημιούργησε πολλές περισσότερες αναμνήσεις στην κόρη μας από όσες ένα απλό παιχνίδι. Πολλοί γονείς ανέφεραν ότι ήθελαν να το είχαν σκεφτεί και οι ίδιοι για το δικό τους παιδί αλλά και πάλι δεν θα ήξεραν πώς να το εκφράσουν».

Η Amy McCready, συγγραφέας του «The Me, Me, Me Epidemic: A Step-by-Step Guide to Raising Capable, Grateful Kids in an Over-Entitled World», παραδέχεται ότι όταν άκουσε για πρώτη φορά για αυτά τα πάρτι πίστεψε ότι ήταν αγενή και περίεργα.

Ωστόσο, όταν έμαθε τον τρόπο που λειτουργούν και πως οι γονείς χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά, η γνώμη της άλλαξε: «Τα παιδιά μας συνήθως γεμίζουν με δώρα στο πάρτι τους και έτσι το κάθε δώρο μετά έχει λιγότερη αξία. Με ένα fiver πάρτι οι γονείς και οι πιο στενοί συγγενείς του παιδιού μπορούν να του προσφέρουν κάποια μικρά δωράκια και οι φίλοι μπορούν να συνεισφέρουν στην πραγματοποίηση αυτού που θέλει το παιδί».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved