'Οταν τα παιδιά πετάνε αντικείμενα πώς πρέπει να αντιδρούν οι γονείς;

'Οταν ένα παιδί πετάει αντικείμενα, τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;

'Οταν τα παιδιά πετάνε αντικείμενα πώς πρέπει να αντιδρούν οι γονείς;

Τα μικρά παιδιά που πετάνε αντικείμενα μπορεί να μην το κάνουν πάντα από θυμό.

Μάλιστα είναι πιθανότερο να πετάνε πράγματα λόγω του εξελικτικού σταδίου στο οποίο βρίσκονται .

Τα παιδιά που περνούν την περίοδο του "σχήματος της τροχιάς" συχνά πετάνε ό,τι βρουν επειδή μαθαίνουν για την κίνηση των αντικειμένων. Η τακτική αυτή τα διδάσκει βασικούς νόμους, όπως τη βαρύτητα και την ταχύτητα.

Ποια είναι η στάση γονιών

petaei adikeimena 2

Eνα νήπιο ή ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που πετάει αντικείμενα μάλλον χρειάζεται περισσότερες σωματικές δραστηριότητες. Αυτό επισημαίνει η ψυχολόγος Sarah Ockwell -Smith στο βιβλίο της "Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν", εκδόσεις διόπτρα, λέγοντας ότι όταν βλέπετε τα παιδιά έτοιμα να πετάξουν κάτι, μπορείτε να πείτε: " Σταμάτα! Κράτησέ το αυτό, σε παρακαλώ". Λέγοντάς τους τι θέλετε να κάνουν, αντί να φωνάξετε απλώς: "Oχι, μην το πετάξεις", αυξάνετε τις πιθανότητες να ακούσουν και να ανταποκριθούν , επειδή εστιάζετε σε μια θετική οδηγία και όχι σε κάτι αόριστο ή αρνητικό. Θα πρέπει επίσης να τους δίνετε όσες περισσότερες ευκαιρίες είναι εφικτό για να πετάνε με ένα ελαφρύ υλικό ή μπαλάκια στον κήπο. Αν είναι δυνατόν , μόλις σταματήσετε το παιδί από το να πετάξει το αντικείμενο , προτείνετέ του κάτι ασφαλές όπως : " Δεν μπορείς να πετάξεις το παιχνίδι, αλλά θέλεις να βγούμε έξω και να πετάξεις την μπάλα σου;"

Τα μεγαλύτερα παιδιά που πετούν πράγματα όταν είναι θυμωμένα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως όταν κλοτσούν ή χτυπούν αντικείμενα. Πείτε τες σταθερά να σταματήσουν αυτό που κάνουν, μετά υποστηρίξτε τα, κι όταν έχουν ηρεμήσει εξηγήστε τους τις συνέπειες των πράξεων τους.

Αν επιμένει να ρίχνει πράγματα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω του ενώ μια καλή λύση θα ήταν να απομακρύνεται από το χώρο οτιδήποτε θεωρείται επικίνδυνο για το παιδί σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved