Νέοι γονείς: Συμβουλές για το μωρό σας που πρέπει να γνωρίζετε

Μόλις γεννήθηκε το μικρό σας και αισθάνεστε σαν να είναι η αρχή της δεύτερης ζωής σας.

Νέοι γονείς: Συμβουλές για το μωρό σας που πρέπει να γνωρίζετε

Τη στιγμή που το κρατάτε στην αγκαλιά θα νιώσετε μια σειρά από πρωτόγνωρα συναισθήματα. Αλλά, υπάρχει άλλη πλευρά στην ιστορία, για την οποία κανένας γονιός δεν είναι προετοιμασμένος. Μαζί με το μωρό σας έρχονται και νέες ευθύνες. Ορισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, ενώ φροντίζετε το νεογέννητο σας, μπορεί να σας προκαλέσουν αίσθηση άγχους.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για νέους γονείς που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν:

Η γλώσσα του σώματος
Για όλους τους ανθρώπους η πρώτη επικοινωνία που έχουν με τον κόσμο γύρω τους είναι μη λεκτική. Έτσι ενώ τα μωρά δεν θα σας ζητήσουν άμεσα μια αλλαγή πάνας μπορεί να επικοινωνούν με τη γλώσσα του σώματος τους. Για παράδειγμα, αν δείτε ότι το μικρό σας τρίβει τα μάτια του και χασμουριέται ταυτόχρονα θέλει να σας πει ότι είναι κουρασμένο. Αλλά, επειδή τα μωρά κλαίνε όταν χρειάζονται κάτι μπορεί συχνά να πιάσετε τον εαυτό σας να παρερμηνεύει τις ανάγκες τους. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, καθώς ο δεσμός θα γίνεται ισχυρότερος, θα αναπτύξετε μια ικανότητα να κατανοείτε τι προσπαθούν να πουν.

Ξυπνήστε το μικρό σας με τον σωστό τρόπο
Εάν, για κάποιο λόγο, πρέπει να ξυπνήσετε το νεογέννητο μην το κουνήσετε. Ακόμα κι αν πρόκειται για παιχνιδιάρικο κούνημα, μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία στον εγκέφαλό του κάτι που μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβές. Έτσι, όταν προσπαθείτε να το ξυπνήσετε κάντε το με απαλές κινήσεις.

Η μουσική μπορεί να ηρεμήσει το βρέφος σας
Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η ακρόαση μουσικής μπορεί να κάνει το μικρό σας πιο έξυπνο. Η μουσική μπορεί να έχει και άλλα οφέλη. Λέγεται ότι η μουσική μπορεί να έχει καταπραϋντικές επιδράσεις στο μωρό και να το ηρεμεί.

Η στοματική υγεία είναι σημαντική ανεξάρτητα από την ηλικία
Τα νεογέννητα δεν έχουν δόντια. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε την στοματική τους υγιεινή. Χρησιμοποιήστε μια υγρή, μαλακή γάζα για να καθαρίσετε τα ούλα του μικρού σας.

Προσπαθήστε να μην βάλετε το μικρό στο κρεβάτι αφού έχει ήδη κοιμηθεί
Μερικές φορές οι γονείς βγαίνουν από το πρόγραμμά τους για να εξασφαλίσουν ότι το μικρό είναι τόσο κουρασμένο ώστε να κοιμηθεί εύκολα. Είναι σκόπιμο τα μωρά να κοιμηθούν ενώ δεν είναι πολύ κουρασμένα. Αυτό θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν ρουτίνα ύπνου, η οποία σταδιακά θα τα διδάξει να κοιμούνται χωρίς βοήθεια.

Συμβουλές διατροφής
Οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν σταθερά για την ευημερία των μικρών τους. Αυτό, με τη σειρά του, τους προκαλεί ανησυχία για το αν τρώνε σωστά ή όχι. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα μωρά επικοινωνούν με τον τρόπο τους όταν πεινάνε. Έτσι, αν κλάψουν για φαγητό, ταΐστε τα. Αλλά, αν αρνηθούν μην τα πιέζετε να φάνε. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο σχετικά με την όρεξή τους μη διστάσετε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Πηγή: MomJunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved