Πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς την περίοδο των εορτών για να θυμούνται τα παιδιά για πάντα

Οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων παίζουν μεγάλο ρόλο στη μετέπειτα πορεία ενός παιδιού.

Πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς την περίοδο των εορτών για να θυμούνται τα παιδιά για πάντα

Είναι όμορφο, όταν τα παιδιά μεγαλώσουν να έχουν όμορφες αναμνήσεις από την τρυφερή τους ηλικία και τι πιο ωραίο οι αναμνήσεις αυτές να είναι από τους γονείς τους.

Διαβάστε ποια είναι αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά στο μυαλό ενός παιδιού και όταν γίνουν και εκείνα γονείς θα τα κάνουν στα δικά τους παιδιά.

Πηγαίνετε τα παιδιά σας μια βόλτα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πιο κοντινής σας πλατείας.

Ετοιμάστε ένα όμορφο δείπνο και καθίστε όλα τα μέλη της οικογένειας γύρω γύρω στο τραπέζι ακούγοντας όμορφη μουσική, χωρίς ν’ ασχολείστε με το τηλέφωνό σας ή τη δουλειά σας.

Διοργανώστε μια βραδιά ταινίας. Τι πιο ωραίο, από το να φορέσετε τις πιτζάμες μας και να καθίσετε στον καναπέ βλέποντας μια ταινία της επιλογής σας.

Διαβάστε τους μια όμορφη παιδική ιστορία μπροστά από το τζάκι ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας.

Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε να τους αγοράσετε το αγαπημένο τους δώρο. Σίγουρα, αυτή η κίνησή σας θα τα ενθουσιάσει και θα τα κάνει να λατρέψουν ακόμα περισσότερο τα Χριστούγεννα.

Πηγαίνετε να παίξετε με το χιόνι και να φτιάξετε χιονάνθρωπο. Αν δεν έχει χιόνι εκεί που μένετε είναι ευκαιρία για μια μικρή απόδραση.

Στολίστε παρέα το σπίτι και αφήστε τα να βάλουν εκεί που θέλουν το αγαπημένο τους στολίδι παρά το γεγονός ότι εσείς μπορεί να διαφωνείτε.

Διοργανώστε μια οικογενειακή βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδι ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να φτιάξετε παρέα ένα κέικ.

Αφήστε για λίγο τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και αφιερώστε τους χρόνο. Μπορεί να πιεστείτε στους χρόνους σας, αλλά εκείνα θα το εκτιμήσουν.

Τέλος, μην αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο τηλέφωνό σας ή στα social media προκειμένου να στείλετε ευχές σε γνωστούς και φίλους. Μπορείτε να το κάνετε και με λίγη καθυστέρηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved