Αστείες και ιδιαίτερες πληροφορίες για τα Χριστούγεννα: Μοιραστείτε τις με τα παιδιά σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να βλέπεις τα πρόσωπα των μικρών να σε κοιτούν με μεγάλη έκπληξη!

Αστείες και ιδιαίτερες πληροφορίες για τα Χριστούγεννα: Μοιραστείτε τις με τα παιδιά σας

Μικρά γεγονότα ή ιστορίες μπορεί να σημαίνουν πολλά για τα παιδιά. Έτσι, αν ψάχνετε να σας κοιτάξουν με θαυμασμό μοιραστείτε μαζί τους μερικά στοιχεία για τα Χριστούγεννα που ίσως να μην τα γνωρίζουν.

Στη συνέχεια μπορούν κι εκείνα να μοιραστούν τα όσα έμαθαν με τους φίλους τους.

Διαβάστε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τα Χριστούγεννα:

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έφτασε στην Αμερική τη δεκαετία του 1830, αλλά δεν ήταν δημοφιλές μέχρι το 1846, αφού ο Γερμανός πρίγκιπας Αλβέρτος το έφερε στην Αγγλία όταν παντρεύτηκε τη Βασίλισσα Βικτώρια.

Ο λόγος που ανταλλάσσουμε δώρα τα Χριστούγεννα είναι για να συμβολίσουμε τα δώρα έδωσαν στον Ιησού οι τρεις μάγοι.

Τα τρία παραδοσιακά χρώματα των περισσότερων Χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων είναι κόκκινο, πράσινο και χρυσό. Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Χριστού, το πράσινο συμβολίζει τη ζωή και την αναγέννηση και ο χρυσός αντιπροσωπεύει το φως, τα δικαιώματα και τον πλούτο.

Η Αλαμπάμα έγινε η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ το έτος 1836 που δήλωσε ότι τα Χριστούγεννα θα γιορτάζονται ως νόμιμες αργίες. Αντίθετα, η Οκλαχόμα ήταν η τελευταία πολιτεία στις ΗΠΑ το 1907 που δήλωσε ότι τα Χριστούγεννα θα εορτάζονταν ως νόμιμη αργία. Κατά το έτος 1970, τον Ιούνιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κήρυξε τα Χριστούγεννα ως ομοσπονδιακή αργία στις ΗΠΑ.

Ξέρετε γιατί τα Χριστούγεννα αναφέρονται μερικές φορές και ως X-Mas; Το X στο X Mas σημαίνει τη λέξη «Χριστός» στην ελληνική γλώσσα. Έτσι, για να χρησιμοποιήσετε μια συντομότερη εκδοχή της λέξης Χριστούγεννα, είναι επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως X Mas.

Μια κοινή πεποίθηση σχετικά με τις διακοσμήσεις για τα Χριστούγεννα είναι ότι η τάση της διακόσμησης των δέντρων για τα Χριστούγεννα να ξεκίνησε τον 16ο αιώνα στη Γερμανία. Πιστεύεται ότι οι χριστιανοί άρχισαν να φέρνουν διακοσμημένα δέντρα στα σπίτια τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, κάτι που σύντομα μετατράπηκε σε παράδοση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

xristoygenna 3

Η Καθολική Εκκλησία είχε αρχικά απαγορεύσει την ανταλλαγή δώρων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, καθώς πίστευε ότι οι ανταλλαγές παρουσιάζουν σχέση με τον παγανισμό. Ωστόσο, η απαγόρευση άρθηκε αργότερα.

Το έτος 1895 χρησιμοποιήθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά φώτα για τα Χριστούγεννα.

Τα πρώτα στολίδια των χριστουγεννιάτικων δέντρων ήταν είδη διατροφής, όπως τα καρύδια, τα μήλα και άλλα φρούτα.

Κάποια στιγμή κατά τον 18ο αιώνα, τα κεριά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για να διακοσμήσουν τα δέντρα για τα Χριστούγεννα.

Το έτος 1857 ένας άντρας που ονομάζεται James Pierpont έγραψε το τραγούδι που είναι γνωστό ως «Jingle Bells». Στην αρχή, το τραγούδι ήταν αρχικά γνωστό ως «One Horse Open Sleigh». Επίσης το τραγούδι προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για την ημέρα των Ευχαριστιών και όχι για τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται ευρέως τώρα.

Το «Silent Night» είναι το πιο ηχογραφημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι στην ιστορία, με πάνω από 733 διαφορετικές εκδόσεις από το 1978.

Υπάρχουν δύο νησιά που ονομάζονται Χριστούγεννα. Το πρώτο βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ήταν παλαιότερα γνωστό ως Kiritimati, ενώ είναι πλέον γνωστό ως το νησί των Χριστουγέννων. Το δεύτερο είναι στον Ινδικό Ωκεανό και είναι επίσης γνωστό ως το νησί των Χριστουγέννων.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ δωρίζεται στον λαό του Λονδίνου κάθε χρόνο από τον λαό του Όσλο, στη Νορβηγία, ευχαριστώντας τους έτσι για τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved