Ο θηλασμός διδύμων μέσα από φωτογραφίες

Πόσα μωρά χωρούν στην αγκαλιά μιας μαμάς;

Ο θηλασμός διδύμων μέσα από φωτογραφίες

Οι μητέρες των διδύμων λόγω του ορμονικού ιστορικού της πολύδυμης κύησης, έχουν εξ ορισμού την ικανότητα να παράγουν αρκετό γάλα για όσα παιδιά γεννούν.

Όμως, η πραγματικότητα του θηλασμού των διδύμων και των άλλων πολυδύμων είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για τη μητέρα από πρακτική άποψη. Τις περισσότερες φορές οι μητέρες ακούν ή θεωρούν ότι είναι αδύνατον να έχουν αρκετό γάλα για να ικανοποιήσουν όλα τα μωρά. Το πρόβλημα συνήθως δεν είναι ποσότητα του γάλακτος, αλλά ο χρόνος.

Βασικές οδηγίες προς ναυτιλομενες μαμάδες με δίδυμα

Μπορείτε να θηλάζετε τα μωρά συγχρόνως. Οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να τοποθετήσουν σωστά δύο μωρά συγχρόνως στο στήθος, ειδικά αν είναι νεογέννητα.

Τα μωρά από ένστικτο ξέρουν να προσκολλώνται σωστά στο στήθος με το στόμα τους, να ρουφούν και να καταπίνουν το γάλα τους, όσο μικρά ή άρρωστα και αν είναι στην αρχή.

Αφού κοιμηθούν και τα δύο στο στήθος, μπορείτε ακόμη και μόνη σας, όταν είναι ακόμη μικρά, να σηκωθείτε και να πάτε να τα τοποθετήσετε στην ή στις κούνιες τους.

Αν αισθάνεστε πιο κοντά σε κάποιο απ'τα παιδιά σας, μην ανησυχείτε, συμβαίνει. Με κάθε άνθρωπο ταιριάζουμε με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό επίπεδο. Κατ' αρχάς, μην επιτρέψετε στις τύψεις να καταναλώσουν τον ελάχιστο χώρο στο μυαλό και το χρόνο σας. Για να αισθανθούμε πιο κοντά στο παιδί που δεν καταλαβαίνουμε. που δεν νιώθουμε τι θέλει, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι προσωπικό χρόνο εμείς κι εκείνο ώστε να μας αγγίξουν οι καταπληκτικές και ξεχωριστές ιδιότητες που έχει, να αισθανθούμε την έκσταση μπροστά σ' αυτή την προσωπικότητα και να έχουμε την ανάμνηση αυτής της επαφής ως ψυχική παρακαταθήκη όποτε νιώθουμε την απόσταση να μεγαλώνει ξανά. Εννοείται ότι αυτό ισχύει είτε θηλάζουμε, είτε όχι!

Δρ. Άννα Πατσούρου
Παιδίατρος

* Περισσότερα για το θηλασμό μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο της παιδιάτρου, Θηλασμός- Μία υπέροχη Εμπειρία, από τους Σύγχρονους Ορίζοντες.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί μαμάδες που θηλάζουν τα δίδυμα μωρά τους και μάθετε διάφορες στάσεις θηλασμού για νεογέννητα δίδυμα

πηγή φωτογραφιών: Instagram Hastag #breastfeedingtwins

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved