5 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι

Άλλωστε, οι πιο όμορφες αναμνήσεις μας δεν είναι από τα καλοκαίρια;

5 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι

Τα καλοκαίρια αποτελούν για τα παιδιά την πιο χαρούμενη και ξέγνοιαστη περίοδο του χρόνου. Τα σχολεία σταματούν, οι υποχρεώσεις παραμερίζονται και το παιχνίδι παίρνει τον κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε, οι πιο όμορφες αναμνήσεις μας δεν είναι από τα καλοκαίρια; Καλοκαίρια στο χωριό, διακοπές στην κατασκήνωση, καλοκαιράκι σε νησί..

Κάστρα στην άμμο

Μπορεί να ακούγεται απλό και για κάποιους γονείς δεδομένο αλλά πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να απολαύσουν την σκιά της ομπρέλας από το να περάσουν λίγες στιγμές στον ήλιο με τα παιδιά τους. Κι όμως, αυτό που για εμάς φαντάζει ανούσιο για τα μικρά παιδιά μοιάζει με το πιο διασκεδαστικό και ανέμελο παιχνίδι. Προμηθευτείτε με χρωματιστά κουβαδάκια και φουσκωτά και αφήστε τον ήλιο, την θάλασσα και την χαρά τους να σας ταξιδέψει.

Εργασίες στον κήπο

Κι αν δεν έχετε κήπο, τα φυτά στο μπαλκόνι κάνουν την ίδια δουλειά. Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος και η ζέστη πλήττουν τα φυτά σας, η φροντίδα τους είναι απαραίτητη. Κι αν έχετε ήδη βάλει τα γάντια σας και ετοιμάζεστε να σκαλίσετε τα λουλούδια σας, μην ξεχάσετε να βάλετε γαντάκια και στους μικρούς σας κηπουρούς που θα νιώσουν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση όταν αντιληφθούν ότι τους εμπιστεύεστε για βοηθούς!

Πλύσιμο αυτοκινήτου

..με το μαγιό! Εντάξει, ίσως αυτή η δραστηριότητα μετατραπεί σε ένα ξέφρενο μπουγέλο στην αυλή αλλά θα μείνει σίγουρα αξέχαστη και σε εσάς και στα μικρά παιδάκια σας. Άλλωστε, τι θα μπορούσε να τα ευχαριστήσει περισσότερο από το δροσερό νερό, το παιχνίδι με εσάς και την δυνατότητά τους να σας βοηθήσουν;

Kids Car Wash

Οργανώστε ένα πάρτι

Ακόμα κι αν το πάρτι δεν είναι παιδικό, τα μικρά σας πλασματάκια μπορούν να σας βοηθήσουν δίνοντας ιδέες για το φαγητό, τον στολισμό και την διακόσμηση της μάζωξής σας. Αν από την άλλη καλέσετε και τους μικρούς τους φίλους, μπορείτε να οργανώσετε μαζί κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει την προετοιμασία του πάρτι πιο ευχάριστη και από την ίδια την βραδιά!

Τουρισμός στην πόλη

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της καθημερινότητας μετατρέπουν τους χειμερινούς μήνες σε μια πάλη μέχρι το καλοκαίρι. Οι ζεστοί μήνες του καλοκαιριού, όμως, κατευνάζουν τους ρυθμούς και μας δίνουν την δυνατότητα να γίνουμε τουρίστες στην ίδια μας την πόλη. Άραγε, πότε άλλοτε μας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης μας; Τα αξιοθέατα και τα πιο όμορφα καφέ;

..Αν έπρεπε να θυμηθώ εγώ τα πιο όμορφα καλοκαίρια μου, τότε στην κορυφή της λίστας θα έβαζα αυτά στα οποία οι γονείς μου ήταν πιο ξέγνοιαστοι, πιο ευδιάθετοι και πιο χαρούμενοι. Η ξεγνοιασιά τους αυτή τους επέτρεπε να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί μου και κάπως έτσι να διαμορφώνουν τις δικές μου μελλοντικές αναμνήσεις. Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, αρκεί να το κάνετε μαζί..

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved