Γιατί οι γονείς που έδωσαν μοντέρνα ονόματα στα παιδιά τους,το έχουν μετανιώσει

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τάση στους γονείς, κυρίως στο εξωτερικό, να επιλέγουν ονόματα για τα παιδιά τους εμπνευσμένα από ταινίες!

Γιατί οι γονείς που έδωσαν μοντέρνα ονόματα στα παιδιά τους,το έχουν μετανιώσει

Στη λίστα των προτιμήσεων δεσπόζουν γνωστοί ήρωες των Star Wars αλλά και των Pokemon. Μάλιστα σύμφωνα με το BabyCenter.com, το Eevee έχει ανέβει 1.377 θέσεις στην προτίμηση του κόσμου από το 2015 ενώ το Roselia για τα κορίτσια, ανέβηκε 5.859 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, πολλοί γονείς, επιλέγουν το όνομα του πιο διάσημου εκπαιδευτή Pokemon, του Ash (ανέβηκε 248 θέσεις από πέρυσι).

Όμως και τα ονόματα των ηρώων των Star Wars έχουν ξετρελάνει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Μόνο που μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, αντιλαμβάνονται ότι η παρόρμηση της στιγμής ενδέχεται να επηρεάσει τη μετέπειτα πορεία των παιδιών τους.

Για παράδειγμα, η Lindsey Briston έδωσε στο γιο της το όνομα Jediah – κατά το Jedi στο Star Wars - αλλά πλέον δεν αισθάνεται καθόλου άνετα όταν φωνάζει έτσι το γιο της. «Ανησυχώ ότι οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται τι είδους μητέρα είμαι που έδωσα ένα τέτοιο όνομα στο παιδί μου», αναφέρει μιλώντας στη βρετανική Daily Mail.

3956D7F900000578 3835169 A survey last month found almost a fifth of parents end up regre m 21 1476308621849

Παρότι οι κοινωνίες εξελίσσονται υπάρχουν ωστόσο ορισμένα στερεότυπα που δεν έχουν ξεπεραστεί. «Ο αντίκτυπος ενός καλού ονόματος στο μέλλον του παιδιού έχει ερευνηθεί καλά», λέει η παιδοψυχολόγος Emma Kenny και προσθέτει: «Δυστυχώς, πολλοί συνδέουν την ανατροφή, την κοινωνική θέση και την μόρφωση κάποιου με βάση το όνομά του, και ένας γονέας μπορεί να ξυπνήσει μια μέρα και να συνειδητοποιήσει ότι δίνοντας στο παιδί του ένα περίεργο όνομα δεν ήταν και η πιο συνετή απόφαση».

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που έγινε τον περασμένο μήνα σε επιλεγμένες πόλεις της Βρετανίας, περίπου το ένα πέμπτο των γονέων έχουν μετανιώσει για το όνομα που έδωσαν στο παιδί τους.

Πέρυσι, ένας Γάλλος δικαστής παρενέβη και εμπόδισε την προσπάθεια ενός ζευγαριού να ονομάσει το κοριτσάκι τους Nutella - μερέντα - λέγοντας ότι ήταν «αντίθετο προς το συμφέρον του παιδιού να έχει ένα όνομα που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε πειράγματα ή μειωτικές σκέψεις».

Μετανιωμένη για την επιλογή της εμφανίζεται και η Lisa Reid η οποία μαζί με το συζυγό της, εξαιτίας της μύησής τους στον ινδουισμό, αποφάσισαν να ονομάσουν το γιο τους Chaitanya, που στα σανσκριτικά σημαίνει κοσμική νοημοσύνη!

Το παιδί, σύμφωνα με την μητέρα του, είχε πρόβλημα στο σχολείο, καθώς σχεδόν κανένας από τους συμμαθητές ή τους δασκάλους του δεν μπορούσε να το προφέρει σωστά. Το μεγάλο δίλημμα όμως για τους γονείς ήταν όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον ινδουισμό και να στραφούν σε άλλη θρησκεία. Τελικά αποφάσισαν να φωνάζουν το γιο τους Chay , ενώ ο παππούς του παιδιού που ήταν αντίθετος ευθύς εξαρχής με την επιλογή των γονιών, συνέχιζε να τον αποκαλεί Harry!

«Oι γονείς πρέπει να σκέφτονται προσεκτικά τι όνομα θα επιλέξουν για το παιδί τους. Μία κακή απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τη ζωή του», υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved