Γιατί οι γονείς που κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους, δεν το λένε;

Μήπως ανήκετε στο 46% των γονιών που λένε ψέματα και δεν αποκαλύπτουν στους συγγενείς και τους φίλους ότι κοιμούνται με τα παιδιά τους;

Γιατί οι γονείς που κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους, δεν το λένε;

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει αυτό το εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό. Ποια μαμά άλλωστε αποκαλύπτει ότι επειδή βαριέται να σηκωθεί τη νύχτα για να δει αν το μωρό της είναι σκεπασμένο, το παίρνει στο κρεβάτι της για να το «ελέγχει»;

Μάλλον καμιά! Μια δημοσκόπηση που έγινε σε 600 Βρετανούς γονείς διαπίστωσε ότι το 46% από αυτούς μοιράζονται ένα κρεβάτι με το νεογέννητο τους, αλλά δεν το παραδέχονται. Οι περισσότεροι από αυτούς ψεύδονται, γιατί φοβούνται να μην κριθούν από άλλους γονείς, σύμφωνα με την ειδικό στην ανατροφή παιδιών Sarah Ockwell-Smith, και συγγραφέα του βιβλίου «Why Your Baby's Sleep Matters».

«Πολλοί άνθρωποι δεν θα το πουν ούτε στους φίλους ούτε στην οικογένειά τους. Κάτι τέτοιο θεωρείται ταμπού!», είπε η ίδια.

Είναι σημαντικό να σας υπενθυμίσουμε ότι οι γιατροί είναι ενάντιοι στον ύπνο γονιών και βρεφών μαζί. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα μωρά να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, αλλά να μην μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, καθώς ο ύπνος μαζί με τους γονείς παραμένει ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

Η Sarah Ockwell-Smith λέει ότι αν οι γονείς επιμένουν να κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους, θα πρέπει να ενημερωθούν για το πώς θα το κάνουν σωστά.

«Αρχικά θα πρέπει οι γονείς να γνωρίζουν ότι ένα μωρό δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται στη μέση του κρεβατιού, χωρίζοντας έτσι τη μαμά με τον μπαμπά ή τα αδέρφια. Ένα μωρό στη μέση του κρεβατιού κινδυνεύει περισσότερο να πάθει ασφυξία. Καλό θα είναι να κοιμάται πάντα από την εξωτερική μεριά του κρεβατιού, τοποθετώντας ένα προστατευτικό κάγκελο για να μην κυλίσει κάτω από το κρεβάτι. Αν κάποιοι επιλέξουν την πλευρά όπου το κρεβάτι είναι κοντά στον τοίχο, καλό θα είναι να τοποθετηθεί μια ειδική πάντα ώστε να μην ακουμπά στον κρύο τοίχο!

Έπειτα ένας γονιός θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι το μωρό του κοιμάται ανάσκελα, ενώ δεν πρέπει να τοποθετούνται πολλά μαξιλάρια ολόγυρά του! Τέλος, οι μαμάδες θα πρέπει να μαζεύουν τα μαλλιά τους ψηλά ή να τα τραβούν πίσω, καθώς θα πρέπει να φορούν πυτζάμες και νυχτικά χωρίς κορδόνια και κορδέλες!», αναφέρει η ειδικός!

Εκτός από τις παραπάνω συμβουλές όμως οι γονείς θα πρέπει να μην κοιμούνται με τα παιδιά τους εάν:

  • είναι καπνιστές
  • έχουν πιει αλκοόλ ή κάνουν χρήση φαρμάκων που προκαλούν υπνηλία
  • είναι πολύ παχύσαρκοι
  • είναι πολύ κουρασμένοι

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ασφαλή παιδικό ύπνο ΕΔΩ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved