Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε χριστουγεννιάτικα δώρα για αλλεργικούς

Η επιλογή ενός δώρου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν τα δώρα είναι για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες ή άσθμα.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε χριστουγεννιάτικα δώρα για αλλεργικούς

Επειδή ο κίνδυνος να προκαλέσετε με το δώρο σας, άθελά σας, ταλαιπωρία αντί χαρά είναι υπαρκτός, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας τα εξής:

-Αποφύγετε να αγοράσετε σε αλλεργικούς γλυκά που περιέχουν ξηρούς καρπούς ή έτοιμα φαγητά.
-Η ιδέα ενός κοσμήματος φο μπιζού δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη διότι μπορεί να περιέχει νικέλιο, ένα συνηθισμένο αλλεργιογόνο μέταλλο. Μία εναλλακτική λύση θα ήταν πρωτότυπα κοσμήματα από ύφασμα ή άλλα οικολογικά υλικά.
-Όσον αφορά τα ρούχα, να αποφύγετε τα ανγκορά και τα μάλλινα, συμπεριλαμβανομένου του κασμίρ. Η καλύτερη λύση είναι ό,τι αποτελείται κατά 100% από βαμβάκι.
-Να αποφύγετε επίσης να προσφέρετε ως δώρο ένα αλεξανδρινό: αν και είναι πολύ όμορφο και εορταστικό, το φυτό μπορεί να προκαλέσει αντίδραση σε όσους έχουν αλλεργία στο λατέξ, διότι ανήκει στην οικογένεια των καουτσουκόδεντρων.
-Τέλος, μην αγοράσετε στους αλλεργικούς απλά αρώματα,σαπούνια ή λοσιόν, ούτε κεριά με αρώματα.

Οσο για τα παιδιά, αν πρόκειται για παιχνίδια θα πρέπει να διαβάζετε καλά τις ετικέτες όπου αναγράφεται αν έχει χρωστικές ουσίες κι αν είναι τοξικά.

Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved