Πώς η γιαγιά και ο παππούς μπορούν να δημιουργήσουν έναν τρυφερό δεσμό με το μωρό

Σύμφωνα με έναν ειδικό οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν ένα ξεχωριστό «χάρισμα» που ηρεμεί τα μωρά.

Πώς η γιαγιά και ο παππούς μπορούν να δημιουργήσουν έναν τρυφερό δεσμό με το μωρό

Ο Dr. Harvey Karp είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους παιδίατρους της Αμερικής, είναι ο ιδρυτής του Happiest Baby καθώς και εφευρέτης του πρωτοποριακού SNOO Smart Sleeper.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός με την κυκλοφορία των μπεστ σέλερ «Happiest Baby on the Block» και «Happiest Toddler on the Block». Τα περίφημα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχουν βοηθήσει εκατομμύρια γονείς.

Ο ίδιος τώρα μιλά για το πώς οι γιαγιάδες και οι παππούδες μπορούν να ηρεμούν τα νεογέννητα εγγόνια τους χτίζοντας έτσι έναν πολύ ισχυρό συναισθηματικό δεσμό.

«Σε μια πτήση, είδα κάποτε μια σχετικά νέα γιαγιά να ηρεμεί ένα μωρό που έκλαιγε τόσο δυνατά. Στα μισά της πτήσης , το μωρό ξέσπασε ξαφνικά σε έντονο κλάμα και μετά από λίγο η γιαγιά του ξεκίνησε το «μαγικό» τελετουργικό.

Το κράτησε στο στήθος της και του ψυθίριζε «Σσσσσσσσσ» ενώ χτυπούσε ρυθμικά και απαλά την πλατούλα του. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, το μικρό κοιμήθηκε βαθιά.

Είναι δελεαστικό να πιστεύουμε ότι κάποιος που είναι καλός στο να ηρεμεί τα μωρά έχει «το χάρισμα». Αλλά το να ηρεμείς τα μικρά μωρά δεν έχει να κάνει με κάποιο ταλέντο.

Έχει να κάνει με την κατανόηση ενός απλού, αλλά εντελώς αντιφατικού γεγονότος για τα μωρά... πώς γεννιούνται όλα 3 μήνες νωρίτερα!

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω: Οι άνθρωποι σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα της φύσης είναι πολύ πιο «αβοήθητοι». Τα μωρά άλογα είναι σε θέση να περπατήσουν, ακόμη και να τρέξουν από την πρώτη μέρα της ζωής τους. Αντίθετα ένα νεογέννητο μωρό χρειάζεται τη βοήθειά μας ακόμα και για να... ρευτεί.

Θεωρήστε τους 3 πρώτους μήνες ως επέκταση της ζωής του εμβρύου, ένα εικονικό 4ο τρίμηνο. Γι' αυτό η δουλειά στη φροντίδα των μωρών είναι να μιμηθούμε τη μήτρα - έναν περιορισμένο χώρο όπου υπάρχει πολλή κίνηση και ήχος πιο δυνατός από ηλεκτρική σκούπα !

Οι περισσότεροι παππούδες και γιαγιάδες ενστικτωδώς κουνάνε και αγκαλιάζουν τα μικροσκοπικά εγγόνια τους που κλαίνε και αυτό λειτουργεί επειδή αυτές οι αισθήσεις μπορούν να ενεργοποιήσουν το αντανακλαστικό ηρεμίας , τον «διακόπτη απενεργοποίησης του κλάματος».

Πηγή: happiestbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved