Κυριακή του Πάσχα: Τι να κάνετε με την οικογένειά σας

Μετά το πασχαλινό οικογενειακό τραπέζι, συνεχίστε τη μέρα με παιχνίδι και βόλτες.

Κυριακή του Πάσχα: Τι να κάνετε με την οικογένειά σας
Bigstock

Το Πάσχα ή Λαμπρή είναι για τους Έλληνες η κορυφαία γιορτή του χρόνου. Γιορτάζεται με το σούβλισμα των αρνιών, το τσούγκρισμα των αβγών, με τραγούδια και χορούς. Η εβδομάδα που ακολουθεί ονομάζεται διακαινήσιμος εβδομάδα και σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας δεν νηστεύουμε ούτε την Τετάρτη ούτε και την Παρασκευή.

Πώς θα περάσουμε ένα μοναδικό οικογενειακό Πάσχα

Οι πιστοί κυρίως στα παλιότερα χρόνια για 40 μέρες μετά το Πάσχα όταν συναντιούνταν οπουδήποτε δεν χαιρετιόντουσαν με τον συνηθισμένο τρόπο αλλά με το Χριστός Ανέστη και Αληθώς Ανέστη. Η Εκκλησία για 40 μέρες μετά το Πάσχα έχει καθιερώσει και την λεγόμενη Αναστάσιμη Προσευχή.

drastiriotites-kyriaki-toy-pasxa-(1).jpg

Τι να κάνετε με την οικογένειά σας

Μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας είναι οι διακοπές του Πάσχα στο χωριό.

Αναπολούμε τις πασχαλινές παραδόσεις που περιλάμβαναν βάψιμο αβγών, κουλουράκια αλλά και το σούβλισμα του αρνιού, ακόμα κι αν και μόνο στη θέα «τρέχαμε» μακριά.

Ήταν οι μυρωδιές από τις πασχαλιές, τα γέλια και οι φωνές από το οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι αλλά και η απογευματινή ραστώνη.

Ακόμα, όμως, κι αν ο τόπος καταγωγής σας δεν είναι από χωριό, πιθανότατα θέλετε να δημιουργήσετε εξίσου υπέροχες αναμνήσεις για τη δική σας οικογένεια.

Πώς; Σας έχουμε μια ενδεικτική λίστα με τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

  • Εάν έχετε μικρά παιδιά, ίσως να θέλετε να τους διαβάσετε μια πασχαλινή ιστορία πριν ή μετά το μεσημεριανό φαγητό.
  • Θα μπορούσατε ακόμη να παίξετε πασχαλινά παιχνίδια όπως quiz ή να περάσετε το απόγευμα φτιάχνοντας πασχαλινές χειροτεχνίες.
  • Το απόγευμα κι ανάλογα με τα τερτίπια του καιρού, χαλαρώστε παρακολουθώντας πασχαλινές ταινίες ή πηγαίνοντας βόλτα για να μαζέψετε λουλούδια.
oikogeneia-pasxa.jpg

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

  • Φτιάξτε ένα πασχαλινό στεφάνι.
  • Παίξτε επιτραπέζια.
  • Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού.
  • Φυτέψτε λουλούδια στον κήπο.
  • Πηγαίνετε στην εκκλησία.
  • Παίξτε παιχνίδια εικασίας.
to-kinigi-tou-psxalinou-augou.jpg

Οι προτάσεις είναι ενδεικτικές. Το ουσιαστικό είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε όμορφα, χωρίς γκρίνιες, φωνές και κλάματα. Υπάρχει χρόνος και για παιχνίδι αλλά και για ξεκούραση. Απολαύστε λοιπόν τη σημερινή ημέρα όσο περισσότερο μπορείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved