Η γλώσσα της αγάπης μέσα από τα μάτια του νήπιου παιδιού σας

Δεν τίθεται θέμα! Αλλά μερικές φορές χρειάζεται μια υπενθύμιση μετά από ένα μεγάλο τάντρουμ στο σουπερμάρκετ.

Η γλώσσα της αγάπης μέσα από τα μάτια του νήπιου παιδιού σας
Bigstock

Αγαπάτε το μωρό σας σαν τρελή, αλλά αναρωτιέστε εάν σας αγαπά κι εκείνο το ίδιο; Φυσικά και ναι! Απλώς μπορεί ακόμα να μπερδεύεται στο να βάλει τις λέξεις στη σωστή σειρά για να το εκφράσει. Η απόδειξη της στοργής του είναι τόσο τα αναπτυξιακά ορόσημα όσο και τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του.

Παρατηρήστε προσεκτικά και θα δείτε πολλά σημάδια ότι το νήπιό σας σάς εμπιστεύεται και σας αγαπά. Μην ξεχνάτε πως η εμπιστοσύνη και η προσκόλληση είναι οι κύριες «γλώσσες» αγάπης των παιδιών. Παρακάτω, απαριθμούνται μερικοί αξιολάτρευτοι και μερικές φορές απροσδόκητοι τρόποι που το μικρό σας δείχνει την αγάπη του.

Πότε αρχίζουν τα μωρά να δείχνουν στοργή;

Ο δεσμός μεταξύ των μωρών και των φροντιστών τους ξεκινά αμέσως μετά τη γέννηση.

Όταν το μωρό σας κλαίει και εσείς ανταποκρίνεστε αμέσως και με ευαισθησία, δημιουργείτε μια ασφαλή προσκόλληση και αυτή είναι το θεμέλιο για ισορροπημένη συναισθηματική υγεία και για τις μελλοντικές εκφράσεις αγάπης.

Μέχρι τους πρώτους δύο μήνες, τα περισσότερα μωρά φαίνονται χαρούμενα και με το που σας δουν χαμογελούν όταν τους μιλάτε.

Για πολλούς γονείς, αυτά τα χαμόγελα είναι μια συγκινητική πρώτη ματιά αληθινής στοργής. Στους τέσσερις μήνες, το μωρό σας θα χαμογελά ελπίζοντας να τραβήξει την προσοχή σας.

Οι γλώσσες αγάπης για τα παιδιά δεν είναι περίπλοκες: Εάν το φροντίζετε, θα σας αγαπά.

Μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης σας αμέσως μόλις γεννηθεί καθώς ανταποκρίνεστε αμέσως όταν κλαίει και ικανοποιώντας τις ανάγκες του.

Εάν το μωρό σας σάς εμπιστεύεται, θα νιώθει επίσης ότι ο κόσμος είναι ένα ασφαλές μέρος. Αυτό είναι γνωστό ως ασφαλής δεσμός προσκόλλησης, ο οποίος είναι κρίσιμος για την υγιή συναισθηματική ανάπτυξη σε όλη τη διάρκεια της ζωής του παιδιού.

Σημάδια αγάπης από το νήπιο παιδί σας

1. Αγκαλιές και φιλιά

Να είστε προετοιμασμένες για πολλές αγκαλιές και ατημέλητα φιλιά.

2. Αναζητά το βλέμμα σας

Ο κόσμος μπορεί να είναι ένα συγκεχυμένο και εκπληκτικό μέρος για τα νήπια, γι’ αυτό οι αντιδράσεις σας είναι ένας τρόπος για να τον κατανοήσουν. Σας αγαπά και εμπιστεύεται τη γνώμη σας. Ήδη από τους 9 μήνες, θα δείτε το παιδί σας να αναζητά επιβεβαίωση.

3. Αντιγράφει τη συμπεριφορά σας

Προσπαθεί το παιδί σας να ανοίξει την πόρτα με τα κλειδιά; Μήπως «φτιάχνει» τα μαλλιά της στον καθρέφτη όπως εσείς; Η μίμηση είναι πράγματι η πιο ειλικρινής μορφή αγάπης και τα νήπια είναι οι κύριοι της.

4. Είστε το σημάδι επιβεβαίωσης του

Σε ένα νέο περιβάλλον, το μικρό παιδί σας μπορεί να εναλλάσσεται ανάμεσα στο αίσθημα για εξερεύνηση για της ανάγκης της αγκαλιάς σας. Μπορεί να σας ρίχνει μια ματιά για επιβεβαίωση. Είστε το σίγουρο σημάδι εμπιστοσύνης του.

5. Στρέφεται σε εσάς για διάσωση

Περπατάτε στο πάρκο και ένα μεγάλο σκυλί τρέχει προς το μικρό σας. Σηκώνει τα χέρια του για να το σηκώσετε και να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας. Φαίνεται απολύτως φυσικό, αλλά είναι επίσης ένα γλυκό σημάδι ότι το παιδί σας αγαπά και σας εμπιστεύεται.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved