6 πράγματα που πρέπει να αφήνουμε να κάνουν τα παιδιά μας

Όλοι οι γονείς έχουμε διαφορετικές τακτικές στο πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και ο καθένας βασίζεται στις δικές του εμπειρίες και ερεθίσματα.

6 πράγματα που πρέπει να αφήνουμε να κάνουν τα παιδιά μας
Bigstock

Καθώς οι γενιές αλλάζουν, οι νέοι γονείς έχουν βρει καινούργιους τρόπους ανατροφής των παιδιών, οι οποίοι διαφέρουν αρκετά από εκείνους των γονιών τους.

Εάν συγκρίνουμε την τότε γονική φροντίδα με την σημερινή, μπορεί τώρα να δούμε πράγματα να συμβαίνουν και να τα θεωρούμε «φυσιολογικά» , αλλά εμάς δεν μας επιτρεπόντουσαν επουδενί ως παιδιά.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να ενισχύσετε την ελευθερία και την ανεξαρτησία των παιδιών σας;

1. Αφήστε να επιλέγουν τα ρούχα τους

Οι γονείς σας μπορεί να μην σας άφηναν να διαλέξετε τα ρούχα σας, αλλά ίσως λαχταρούσατε πολύ αυτή την ελευθερία.

Αν αυτό ισχύει, ρωτήστε το παιδί σας τι θέλει να φορά ή δώστε του μερικές επιλογές.

2. Αφήστε να κοιμηθούν παραπάνω το Σαββατοκύριακο

Μπορεί να έχετε δει όλα τα κινούμενα σχέδια κάθε Σάββατο αλλά έχετε χάσει και πολλές ώρες ύπνου.

Τώρα, λοιπόν, αφήστε τα μικρά σας να κοιμηθούν ενώ εσείς απολαμβάνετε λίγη γαλήνη και ησυχία πριν ξυπνήσουν.

3. Ας απολαύσουν αυτή την ωμή ζύμη για μπισκότα

Θυμάστε που παρακαλούσατε να γλείψετε το μπολ όταν η μαμά σας έψηνε κέικ ; Αν δεν σας δόθηκε ποτέ αυτή η ευκαιρία ως παιδί, αφήστε το δικό σας παιδί να δοκιμάσει.

Μάλιστα, αυτές τις μέρες είναι πολύ πιο εύκολο και ασφαλές αφού υπάρχουν πολλές βρώσιμες επιλογές ωμής ζύμης μπισκότων που δεν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία.

4. Χαλαρώστε με τις εξωσχολικές δραστηριότητες

Εάν μεγαλώσατε με ένα γεμάτο πρόγραμμα και στις περισσότερες δραστηριότητες θέλατε να συμμετέχετε, πιθανότατα δεν πιέζετε πολύ τα παιδιά σας να βρουν ένα χόμπι ή ένα άθλημα.

Αν μεγαλώσατε ζηλεύοντας τα αλλά παιδιά που πήγαιναν για χορό, ωδείο ή για μπάσκετ, μάλλον ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δοκιμάζουν συνέχεια νέες δραστηριότητες .

5. Αφήστε το δωμάτιο να είναι χάος

Εάν ζούσατε σε ένα σπίτι με αυστηρούς κανόνες καθαριότητας , πιθανότατα δεν αφήσατε ποτέ από το δωμάτιό σας πολύ ακατάστατο. Αλλά αν αυτοί οι κανόνες τελικά εμπόδιζαν την δημιουργικότητά σας, μπορεί να έχετε αντίθετη προσέγγιση με τα δικά σας παιδιά.

Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για το αν το δωμάτιό τους είναι χάλια ή όχι, αρκεί να διασκεδάζουν.

6. Καλωσορίστε τα στην κουζίνα

Ίσως οι σημερινές μαμάδες να είναι αρκετά απασχολημένες αλλά αυτή είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία, η οποία θα μείνει αξέχαστη τόσο σε εσάς όσο και στα παιδιά σας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει, η ανατροφή των παιδιών δεν είναι εύκολη. Οι γονείς μας δεν τα έκαναν όλα τέλεια, όπως και εμείς.

Είμαστε όλοι απλά άνθρωποι, που αγαπάμε τα παιδιά μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, προσπαθώντας κάθε μέρα το καλύτερο δυνατό.

Μπορεί να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά από τους γείτονές μας ή ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς μας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε απλώς να μεγαλώσουμε όσο το δυνατόν με λιγότερα τραύματα αυτά τα πλασματάκια .

Πηγή: lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved