Γίνατε γονείς: Πώς θα γιορτάσετε την Ημέρα των Ερωτευμένων

Γιορτάζοντας την Ημέρα των Ερωτευμένων πρώτη φορά με ένα μωρό στο σπίτι.

Μαργαρίτα Νικολάου
Γίνατε γονείς: Πώς θα γιορτάσετε την Ημέρα των Ερωτευμένων
Bigstock

Είτε θέλετε να περάσετε ένα χουχουλιάρικο απόγευμα στον καναπέ είτε να βγείτε για ένα ρομαντικό δείπνο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως πρώτη φορά γονείς, αξίζει να κάνετε αυτή τη μέρα αξέχαστη.

Ορίστε μερικοί τρόποι να δείξετε στο άλλο σας μισό την αγάπη, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη σας γιορτάζοντας την Ημέρα των Ερωτευμένων ως γονείς.

Πόσο όμορφο είναι; Από ζευγάρι, γίνατε γονείς. Δημιουργήσατε τη δική σας οικογένεια και αυτό είναι απίστευτο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ερχομός του μωρού σας σας γέμισε με χαρά και πολλή αγάπη.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Η γονεϊκότητα έρχεται παρέα με πολλές προκλήσεις. Μπορεί για παράδειγμα να νιώθετε εξουθενωμένοι και μη ικανοί να περάσετε χρόνο μαζί όπως πριν το μωρό. Μην ανησυχείτε, όλα είναι μέσα στη ζωή.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία να έρθετε ξανά κοντά, να θυμηθείτε όλα όσα κάνατε παλιά και φυσικά να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις.

Μπορεί ο ρομαντισμός να φαντάζει άπιαστο όνειρο, με ένα νεογέννητο μωρό τριγύρω, αλλά με λίγη επιπλέον προσπάθεια και προγραμματισμό, μπορείτε επίσης να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο τον/την σύζυγό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Οργανώστε τη μέρα σας

Πλέον γνωρίζετε το πρόγραμμα του μωρού σας. Ξέρετε πότε κοιμάται, πότε ξυπνάει, πόσο τρώει, ποιες είναι οι συνήθειές του. Αν δεν θέλετε να το αποχωριστείτε και να χαλάσετε το πρόγραμμά του, οργανώστε κάτι μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα δείτε μια αγαπημένη σας ταινία αγκαλιά ή παραγγείλτε φαγητό απ' έξω. Αν πάλι μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο να «ξεφύγετε» πριν ξυπνήσει για το επόμενο γεύμα κάντε το. Ζητήστε από πρόσωπο που εμπιστεύεστε να κρατήσει το παιδί και εσείς πηγαίνετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο για φαγητό.

Φροντίστε ο ένας στον άλλο

Αφού βάλετε για ύπνο το μωρό, γεμίστε τη μπανιέρα και βυθιστείτε εκεί για να χαλαρώσετε. Έπειτα κάντε μασάζ ο ένας στον άλλο, έχοντας αναμμένα κεράκια και ακούγοντας χαλαρωτική μουσική. Έτσι θα δείξετε την αγάπη σας στο άλλο σας μισό.

Κάντε κάτι με το μωρό

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα των Ερωτευμένων μαζί με το μωρό σας; Εξάλλου ο ερχομός του πολλαπλασίασε την αγάπη σας. Παίξτε όλοι μαζί ή κάντε αγκαλιές στον καναπέ. Μπορείτε επίσης να του φορέσετε ένα κόκκινο φορμάκι ή ένα φορμάκι με κόκκινες καρδιές. Το μικρό σας μπορεί να μην καταλαβαίνει για πιο λόγο του κάνετε παραπάνω αγκαλιές και το έχετε «πνίξει» στα φιλιά αλλά θα απολαύσει στην παρουσία και των δύο σας.

με πληροφορίες από το hindustantimes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved