Γιορτάζοντας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως οικογένεια

Πώς θα κάνετε κάθε έναν στην οικογένειά σας να νιώσει ξεχωριστός.

Μαργαρίτα Νικολάου
Γιορτάζοντας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως οικογένεια
Bigstock

Αν και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Ημέρα των Ερωτευμένων) γιορτάζεται παραδοσιακά από τα ζευγάρια, είναι η τέλεια ευκαιρία να συνδεθείτε με όλη την οικογένεια. Συνήθως την 14η Φεβρουαρίου λέμε στους αγαπημένους μας (συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών) πόσο τους εκτιμούμε και πόσο ευλογημένοι είμαστε που τους έχουμε στη ζωή μας. Βρίσκοντας λίγο επιπλέον χρόνο για αυτή τη μέρα μπορείτε να μιλήσετε στα παιδιά σας για την αγάπη και την ευγένεια και να κάνετε πολλά πράγματα μαζί.

Ορίστε μερικές όμορφες ιδέες για να γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τα παιδιά σας

Δημιουργήστε μια νέα παράδοση ως οικογένεια

Περάστε δημιουργικό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσετε αναμνήσεις και να συνδεθείτε περισσότερο ως οικογένεια. Αυτή τη μέρα κάντε κάτι μαζί: φυτέψτε λουλούδια σε γλαστράκια ή πηγαίνετε να παίξετε bowling. Αν δεν θέλετε να κάνετε τίποτε από αυτά μπορείτε να ψήσετε μαζί κάποιο γλυκό στο σπίτι, να δείτε ταινία, να φτιάξετε μια διασκεδαστική κατασκευή ή απλά να βάλετε μουσική και να χορέψετε.

Βρείτε δώρα που έχουν σημασία

Ενώ τα σοκολατάκια, τα λουλούδια και οι χαριτωμένες κόκκινες κάρτες έχουν την τιμητική τους, δεν τα χρειάζεστε για να γιορτάσετε τη μέρα των Ερωτευμένων. Γιορτάστε τη μέρα με δώρα καρδιάς και δώρα που θα σημαίνουν κάτι για τον παραλήπτη. Σκεφτείτε, τι πραγματικά έχει σημασία και αξία για τα μέλη της οικογένειάς σας. Τι θέλουν τα παιδιά από εσάς; Περισσότερο χρόνο ίσως; Να κοιμηθούν μαζί σας το βράδυ; Έξτρα αγκαλιές ή ένα μικρό αλλά απλό δώρο που θα ξέρουν ότι η μαμά και ο μπαμπάς, διάλεξαν με αγάπη.

Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, ίσως ένα γράμμα με όμορφα λόγια αγάπης, αποδοχής και εκτίμησης να είναι κάτι που θα τα κάνει να νιώσουν ευγνωμοσύνη. Γράψτε τους πόσο τυχεροί νιώθετε που υπάρχουν στη ζωή σας. Εμπλέξτε σε αυτή τη διαδικασία όλη την οικογένεια. Γράψτε όλοι, για τον καθένα ξεχωριστά λόγια αγάπης, ευγνωμοσύνης και εκτίμησης.

Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν και να νοιάζονται για τους άλλους

Μοιράστε την αγάπη που νιώθετε για την οικογένειά σας. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή ευκαιρία να δείξετε με κάθε τρόπο την αγάπη σας και να μάθετε επίσης στα παιδιά σας πώς να το κάνουν. Φτιάξτε μια σούπα και μοιράστε τη στους άστεγους ή δωρίστε τους κουβέρτες για να μην κρυώνουν. Ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο να δεθείτε σαν οικογένεια αλλά και να δώσετε πράγματα σε όσους έχουν ανάγκη.

Τι υπέροχος τρόπος να διδάξετε στα παιδιά σας την αγάπη;

πηγή: growcounseling.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved